© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Njoki s piščancem za hitro in slastno kosilo


Alenka Kavčič, Maja
23. 3. 2019, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Vam teknejo njoki? Da? Za vas smo pripravili recept za okusno jed, katere priprava vam ne bo vzela veliko časa.

njoki-s-piscancem-jpg.jpeg
Revija Maja
Njoki s piščancem

Njoki s piščancem

45 minut

Sestavine za 4 osebe


500 g piščančjega fileja
sol, poper
2 žlici oljčnega olja
1 čebula
150 ml belega vina
350 ml piščančje jušne osnove
150 smetane za kuhanje
2 žlički zelenega popra
500 g njokov
40 g pinjol
6 češnjevih paradižnikov
šopek bazilike

Priprava 
Meso narežemo na koščke, solimo in popramo. V ponvi segrejemo žlico olja in popečemo meso. Odstavimo in shranimo na toplem. 

V isti ponvi popražimo sesekljano čebulo. Zalijemo z vinom, po petih minutah pa še z juho. Dodamo smetano in zeleni poper. Počasi kuhamo.

Njoke skuhamo, pinjole popražimo v ponvi brez maščobe.

Meso dodamo omaki in pregrejemo. Z enim delom smetanove omake zmiksamo baziliko in to skupaj s koščki paradižnikov vrnemo v ponev. Pogrejemo in postrežemo omako z njoki in pinjolami.

Objavljeno v reviji Maja št. 5, 1. 3. 2019.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.