© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Nekaj novega: mesna pita


M. O. Ž.
20. 2. 2018, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Bi preizkusili nekaj novega? Pripravite slastno mesno pito po našem receptu in ne bo vam žal.

krostata z mletim mesom.jpg
Revija Maja

Mesna pita

Sestavine za 8 oseb:


200 g moke
100 g slanega masla
1 jajce
sol, poper
1 buča hokaido (400 g)
400 g pora
4 žlice olja
300 g mešanega mletega mesa
mleta rdeča paprika
150 g topljenega sira
2 žlici mleka
4 vejice timijana

Priprava:

1. Moko, maslo, jajce in pol žličke soli zgnetemo v testo. Oblikujemo ga v hlebček, zavijemo v folijo in za pol ure postavimo na hladno.

2. Buči odstranimo semena in meso narežemo na rezine (debele do 1 cm). Por očistimo in narežemo na koleščke. Segrejemo dve žlici olja in najprej 5 minut pražimo bučne rezine, potem jih vzamemo iz ponve, dodamo žlico olja in pražimo por od 3 do 5 minut. Stresemo ga na krožnik.

3. V ponvi segrejemo še žlico olja in vanjo stresemo meso. Pražimo ga 5 minut, solimo, popramo. Praženo meso stresemo k poru in dodamo še buče, solimo, popramo, potresemo z mleto papriko. Sir do gladkega zmešamo z mlekom.

4. Timijan osmukamo in lističe sesekljamo. Testo razvaljamo na pomokani delovni površini v obliko ovala, 3 mm na tanko. Položimo ga na papir za peko. Nanj razporedimo mesni nadev in sir. Rob (4 cm) pustimo brez nadeva. Potresemo s timijanom in robove testa zavihnemo proti sredini.

5. Pito prestavimo v pekač, skupaj s papirjem za peko. Pečemo v pečici, ogreti na 175 stopinj, od 30 do 40 minut.

Preberite tudi: Grenivka v slanih in sladkih jedeh. Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.