Miklavževa trgatev na Sremiču


V vinogradu Matjaža Jenšterleta na Sremiču so danes opravili Miklavževo trgatev. Zanjo so pustili 450 trt chardonaya, iz posušenega grozdja pa bodo pridelali okoli 200 litrov zelo kakovostnega vina - suhega jagodnega izbora, saj je bila sladkorna stopnja obranega izjemna.
Jenšterletovi obdelujejo na Sremiču kar osem tisoč trt. Tokrat so Miklavževo trgatev pripravili že enajstič po vrsti. Doslej so trgali že v snegu, dežju, mrazu, letos celo v soncu in toplem vremenu. Večkrat jih je na trgatvi obiskal tudi pravi Miklavž s spremstvom, vedno pa je bilo veselo. Za to trgatev vsako leto puščajo različne sorte od kernerja, laškega rizlinga do souvignona. Miklavževa vina, ki so jih v teh letih pridelali, pa so bila zelo dobro ocenjena na vinskih ocenjevanjih. Skoraj vsa so dobila zlato medaljo na sejmu v Gornji Radgoni, eno tudi v Kutjevu, Matjaž Jenšterle pa je najbolj ponosen na Miklavževo vino chardonay, ki je na svetovnem ocenjevanju teh vin v Franciju osvojilo bronasto medaljo.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se