Letos ponovno na ogled vsi najboljši kulinarični izdelki
Ptujsko festivalsko poletje danes odpirata 35. festival Dobrote slovenskih kmetij in 10. Salon sauvignon. Organizatorji pričakujejo obiskovalce iz vse Slovenije in tudi tujine. Za najstarejše slovensko mesto je to nova priložnost, da se izkaže s svojo gostoljubnostjo in vrhunsko organizacijo, je povedala ptujska županja Nuška Gajšek.

Po petih letih si bo v prostorih minoritskega samostana ponovno mogoče ogledati vse najboljše izdelke slovenskih kmetij. V senzorično ocenjevanje je bilo letos vključenih 888 dobrot slovenskih kmetij, kmetij avstrijske Koroške in Hrvaške. V sredo so ocenili še zadnje izdelke iz moke, tako da bodo letos podelili okrog 800 priznanj za najboljše v 17 skupinah in podskupinah.
Predsednik KGZ Slovenije Roman Žveglič je poudaril, da nam tega, kar ustvarjajo slovenske kmetije, tega ponosa, znanja in te tradicije ne more nihče vzeti, ker tega ni mogoče kupiti, kupiti pa je mogoče njihove izdelke. Slovensko podeželje se ponaša s pestro in pristno kulinarično ponudbo. Andrej Rebernišek, direktor KGZS Zavoda Ptuj, je prepričan, da bi si festival dobrot slovenskih kmetij morali ogledati vsi Slovenci, ker je na Ptuju mogoče marsikaj videti in okusiti.
Preberite več v Štajerskem Tedniku
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se