© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Klasika po novem: ocvrtki s parmezanom


M. S., Maja
6. 4. 2018, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Pomlad je že vstopila v naše kuhinje in našla svoje mesto na krožnikih. Mikajo nas hitro pripravljene jedi in zato smo za vas danes pripravili recept za ocvrtke s parmezanom.

dunajski zrezki 1.jpg
Revija Maja

Ocvrtki s parmezanom

Sestavine za 4 osebe:
50 g nastrganega parmezana
50 g belih krušnih drobtin
25 g polente
1 bio limona
4 svinjski zrezki
8 rezin pancete
2 žlici moke
2 jajci
3 žlice olja

Priprava:

1. V plitvi skledi zmešamo sir, drobtine in polento. Dodamo nastrgano limonino lupino in vse dobro zmešamo.

2. Vsak zrezek obložimo z dvema rezinama pancete. Zrezek povaljamo v moki. Jajca v skledi razžvrkljamo.

3. Zrezke pomočimo v jajca in potem v mešanico drobtin.

4. Na vročem olju ocvremo zrezke in jih odložimo na kuhinjsko brisačo, da popije odvečno olje.

Preberite tudi: Tako pripravljeni čokoladni torti se ne boste mogli upreti! Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.