Klasika po novem: ocvrtki s parmezanom
Pomlad je že vstopila v naše kuhinje in našla svoje mesto na krožnikih. Mikajo nas hitro pripravljene jedi in zato smo za vas danes pripravili recept za ocvrtke s parmezanom.

Ocvrtki s parmezanom
Sestavine za 4 osebe:
50 g nastrganega parmezana
50 g belih krušnih drobtin
25 g polente
1 bio limona
4 svinjski zrezki
8 rezin pancete
2 žlici moke
2 jajci
3 žlice olja
Priprava:
1. V plitvi skledi zmešamo sir, drobtine in polento. Dodamo nastrgano limonino lupino in vse dobro zmešamo.
2. Vsak zrezek obložimo z dvema rezinama pancete. Zrezek povaljamo v moki. Jajca v skledi razžvrkljamo.
3. Zrezke pomočimo v jajca in potem v mešanico drobtin.
4. Na vročem olju ocvremo zrezke in jih odložimo na kuhinjsko brisačo, da popije odvečno olje.
Preberite tudi: Tako pripravljeni čokoladni torti se ne boste mogli upreti! Kliknite TUKAJ!
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se