© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Karamelizirane plantane za slajši dan!


V. S., Maja
13. 2. 2019, 16.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Toplo pečeno sadje nas oskrbi z vitamini, ne obremeni postave in poteši našo željo po sladkem.

plantane karamelizirane profimedia-0306483085-jpg.jpeg
Profimedia
Karamelizirane plantane

15 minut

Karamelizirane plantane

Sestavine za 4 osebe


1 žlica masla
rjavi sladkor, med ali javorov sirup po okusu
2 plantani
80 ml jabolčnega soka
1,5 žličke mletega cimeta
orehi, nastrgan kokos

Priprava:

Plantane razpolovite po dolgem in še počez.

V ponvi segrejte maslo, dodajte sladkor ali drugo vrsto sladila in pri srednji temperaturi kuhajte, da vse skupaj rahlo karamelizira (približno 2 minuti).

V ponev dodajte plantane, jih zalivajte s karamelom in kuhajte, dokler se ne zmehčajo (približno 3 minute). Nato prilijte jabolčni sok in vse skupaj kuhajte še minuto, da se sok rahlo zgosti. Umešajte cimet in odstavite.

Plantane razporedite po krožnikih, jih prelijte s karamelom ter posujte s kokosom in orehi.

Majin namig

Plantane so vrsta banan, ki so namenjene kuhanju, saj surove niso užitne. Med pečenjem oz. kuhanjem razvijejo prijeten sladko-kisel okus. Če jih ne najdete na trgovskih policah, jih v receptu lahko zamenjate z bananami.

Objavljeno v reviji Maja št. 2, 18. 1. 2019.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.