© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Brez mesa: čičerikin kari


M. S., Maja
24. 2. 2018, 11.01
Posodobljeno
25. 02. 2018 · 08:06
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Poskrbite za zdravo prehrano in občasno pripravite brezmesne obroke. Strokovnjaki za prehrano namreč svetujejo, da mesa ne uvrščate na jedilnik prav vsak dan. Če ne veste, kaj kuhati, predlagamo, da danes pripravite čičerikin kari po našem receptu.

POLOŽNAčičerika.jpg
Revija Maja

Čičerikin kari

Sestavine za 3 osebe:
1 čebula
150 g korenja
125 g rdeče pese (kuhane in vakuumsko pakirane)
1 konzerva čičerike (265 g odcejene)
1 žlica olja
100 ml vode
100 ml paradižnikove mezge
2 žlici moke
mleta rdeča paprika
sol, poper
1 žlica sesekljanega peteršilja

Priprava:

1. Čebulo olupimo in sesekljamo, korenje ostrgamo in narežemo na rezine. Rdečo peso narežemo na koščke. Čičeriko odcedimo.

2. Čebulo popražimo na vročem olju, dodamo korenje in zalijemo z vodo, v katero smo zamešali moko in mezgo. Potresemo z mleto rdečo papriko, solimo, popramo. Kuhljamo 10 minut.

3. Dodamo še koščke rdeče pese in čičeriko in kuhljamo še 5 minut. Ves čas mešamo. Nazadnje potresemo s peteršiljem in ponudimo s kruhom.

Preberite tudi: Za prste obliznit': polpeti s paradižnikom in pirejem. Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.