Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ptuj: Kljub vavčerjem lani pol manj turistov kot leto prej


Dženana Kmetec
20. 4. 2021, 21.51
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Zastavljanje kakršnih koli planov in kovanje načrtov za prihodnost v času epidemije je igra na srečo. Temu smo se morali prilagoditi vsi, korenito pa je ta sprememba vplivala na ponudnike turističnih storitev in gostince. Zavod za turizem Ptuj je z njimi v rednem stiku: „So v izjemno težkem položaju, saj jim je onemogočeno opravljanje njihove dejavnosti oziroma lahko svojo dejavnost opravljajo v zelo okrnjeni obliki.“ Epidemija je močno vplivala tudi na število nočitev in obisk Ptuja. Lani smo zabeležili kar polovico manj turistov kot leto poprej.

1618833138_cg_zavod_za_turizem_2.jpg
Arhiv Štajerskega Tednika

Skoraj polovica lanskega leta in dobre tri mesece letošnjega so številne gostilne in turistične kapacitete v Sloveniji zaprte. Nekateri ponudniki so se sicer preusmerili v ponujanje dostave hrane, na ta način vsaj nekoliko zmanjšujejo izpad prihodkov. „Gostinci, katerih ponudba je slonela na a la carte ponudbi, pa seveda zelo težko prilagajo ponudbo trenutnim razmeram, zato so bili mnogi primorani v času epidemije zapreti svoje lokale. Državni ukrepi sicer pomagajo pri tem, da ponudniki ohranjajo delovna mesta za svoje zaposlene, a je pri njih že zaznati kadrovske težave z odhodi delovne sile v druge panoge. Že pred epidemiološko krizo so se mnogi ponudniki soočali s problematiko ustrezno usposobljenih in motiviranih kadrov, ki so ključnega pomena pri zagotavljanju kakovosti turističnih storitev. Epidemija pa je to problematiko še povečala,“ ugotavlja vršilka dolžnosti direktorice Zavoda za turizem Ptuj Katja Ertl.

Ne le gostinci in ponudniki nočitvenih kapacitet, pač pa celotna turistična dejavnost je v veliki krizi. Epidemija je turizem zaznamovala globalno, seveda Slovenija in Ptuj nista izjemi.

Dva dogodka v načrtu: Kuhna na dvorišču in Odprta kuhna

Preberite več v Štajerskem Tedniku


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.