Katera posoda je najvarnejša v vaši kuhinji
Ob nakupu nove posode za kuhanje je smiselno premisliti, čemu bo namenjena in kaj bomo pripravljali v njej. Danes lahko izbiramo med številnimi materiali, najpogosteje pa se odločamo za posodo iz emajla, nerjavečega jekla, teflona in keramike.

Emajl, nerjaveče jeklo in baker so najpogostejši materiali, iz katerih je narejena posoda za kuhanje. Pogosto pa se v kuhinji znajdejo še bakrene in teflonske posode ter take z granitnimi premazi. Vsaka izmed njih zahteva drugačen pristop pri kuhi in čiščenju, zato je posodo treba izbrati glede na navade kuhanja.
Emajl
Emajlirana kuhinjska posoda ne vsebuje škodljivih sestavin in je preprosta za vzdrževanje. A strokovnjaki opozarjajo, da to drži le, dokler se emajl ne okruši. Okrušene posode ni varno uporabljati, saj se začnejo v hrano sproščati zdravju škodljive snovi. Zato priporočajo, da takšno posodo čim prej zavržemo.
Litoželezna posoda z emajlom
Bakrena posoda
Preberite več v Štajerskem Tedniku
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se