Novice / Slovenija

sekulic pm

Po neuspehu košarkarjev Sekulič ostaja selektor, predsednik Erjavec je jasen: "Ulica ne bo vodila KZS"

J.V./STA
8. 7. 2024, 20.20

Predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec je nastop reprezentance v Pireju ocenil kot neuspeh, čeprav se je tudi sam pred turnirjem zavedal, da nosilci igre niso v optimalni formi, hkrati pa je poudaril, da ima selektor Aleksander Sekulić dolgoročno pogodbo in da bo reprezentanco vodil tudi na prihodnjem eurobasketu naslednje poletje.

francoski-buldug, pogin, zastrupitev, pes

Mladi družini poginila dva buldoga, policisti sumijo na zastrupitev

Andrej Bedek
8. 7. 2024, 18.45

Za mlado družino iz okolice Murske Sobote bo letošnji 16. junij za vedno zapisan s črnim. Medtem ko so letovali v tujini, sta jim doma poginila francoska buldoga Thor in Lens, stara šest in sedem let.

krasovec-mirko_bobo_22.08.13

Nekdanji ekonom mariborske škofije Mirko Krašovec ni prepričal ustavnih sodnikov

J.V./STA
8. 7. 2024, 18.25

Ustavno sodišče je zavrnilo ustavno pritožbo nekdanjega ekonoma mariborske nadškofije Mirka Krašovca, s katero je ta želel izpodbijati odločitvi prvo in drugostopenjskega sodišča, ki sta zavrgli oziroma zavrnili njegovo tožbo proti novinarjem Radiotelevizije Slovenija (RTVS) zaradi poročanja ob obletnici finančnega zloma mariborske nadškofije.

ruska daca pl

Predsednica izstopila iz lastništva Ruske dače, objekt si zdaj v celoti lasti njen mož

J.V./STA
8. 7. 2024, 16.55

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je izstopila iz lastništva družbe Ruska dača, turizem, ki je lastnik in upravljalec obnovljene vile v slogu ruske dače v ljubljanskih Gameljnah. Novi lastnik predsedničinega 14,6-odstotnega deleža v kapitalu je njen soprog Aleš Musar, je razvidno iz objave na spletnih straneh Ajpesa.

mediacija, fides, vlada, damjan polh

Fides ima v zdravniških vrstah precej nižjo podporo, kot želi vodstvo sindikata prikazati v javnosti

Primož Cirman in Tomaž Modic
8. 7. 2024, 16.14

Pol leta po začetku stavke zdravniškega sindikata Fides, najdaljše doslej, je dokončno jasno, da ta nima večjega vpliva na delovanje javnega zdravstva. Kaj vse razkrivajo podatki o delu zdravnikov v tem času?

Robert Golob

Golob: Na lažne novice se lahko odzovemo le z vztrajnim ponavljanjem resnice

A.S./STA
8. 7. 2024, 14.58

Proti širjenju lažnih ali parcialnih informacij in novic in širjenju strahu se lahko borimo le z vztrajnim ponavljanjem resnice, je v odgovoru na poslansko vprašanje v zvezi z obveščanjem javnosti glede incidentov, ki vodi v stigmatizacijo določenih skupin prebivalstva, in načinom odzivanja uradnih organov, odgovoril premier Robert Golob.

prostovoljni prispevki, podpis, tatvina, prevara

Pretvarjal se je za gluhonemega in pobiral prostovoljne prispevke, v Kolpi pa so našli truplo

A. M.
8. 7. 2024, 14.31

Policisti policijske uprave Novo mesto so med 5. 7. in 8. 7. posredovali v 242 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 693 klicev. Spodaj je zbranih nekaj najbolj nenavadnih posredovanj, ki so jih opravili.

Mariborska livarna Maribor

V Mariborski livarni Maribor okoli 50 zaposlenih poslali na čakanje

D.K./STA
8. 7. 2024, 14.14

Za ukrep čakanja so se po besedah predsednika uprave odločili, ker bodo kader, če bi naročila začela rasti, potrebovali.

denar, denarnica, ženska, plača, revščina

Bo vaš delodajalec v drugem polletju dvignil plače?

A. M./STA
8. 7. 2024, 12.40

Za drugo polovico leta zvišanje plač napoveduje 36,2 odstotka slovenskih delodajalcev, kar je približno deset odstotnih točk več kot lani, je danes objavila agencija za zaposlovanje Manpower Slovenija. Neto napoved zaposlovanja za drugo polovico leta je medtem manjša kot lani in znaša 47,4 odstotka. Lani je bila pri 52,2 odstotka.

Robert Golob

Golob se veseli interpelacije ministrice Stojmenove Duh

S.R./STA
8. 7. 2024, 11.56

Slovenski premier Robert Golob je danes znova na tnalu poslancev, ki ga v državnem zboru preizprašujejo o nekaterih perečih temah, med drugim o ministrici za digitalno preobrazbo, ki jo čaka nova interpelacija.

šolski prevoz

Inšpekcijski nadzor. Prevozniki šolskih otrok na cesto premalo spočiti

D.K.
8. 7. 2024, 11.43

Zaključen je inšpekcijski nadzor prevozov skupin otrok ob koncu šolskega leta. Inšpektorji pa so tudi tokrat odkrili nekaj kršiteljev.

tovornjakar

Poljak pred službo v špediciji zvrnil šilce ali dva

A. M.
8. 7. 2024, 10.34

Da je služba voznika tovornjaka izjemno naporna, tako telesno kot psihično, nihče ne more zanikati. Poljak, ki so ga predvčerajšnjim ustavili na naši avtocesti, se s pritiskom očitno spopada na neustrezen način.

helikopter, reševanje

Policija: V nizkih športnih čevljih na Triglav, na Zelenico v sandalih

S.R.
8. 7. 2024, 10.01

V slovenskih gorah je med koncem tedna znova frčal policijski helikopter, ki je moral skupaj z dežurno ekipo gorskih reševalcev posredovati kar devetkrat.

toča sodra

Spet možne nevihte in neurja s točo

D.K.
8. 7. 2024, 09.56

Tudi v Sloveniji se obeta občutna otoplitev, razmere bodo iz dneva v dan bolj poletne. Vendar brez neviht ne bo šlo.

zoo-ljubljana, šimpanzinja, mojca

Foto: Poslovila se je babica Mojca, prijateljica treh generacij slovenskih otrok

A. M.
8. 7. 2024, 09.24

Šimpanzinja Mojca, najstarejša prebivalka Živalskega vrta Ljubljana, je v 50. letu starosti odšla za mavrico. Legendarna karizmatična šimpanzinja, ki so jo v 48 letih bivanja v Ljubljani spoznale generacije otrok, je imela kar nekaj impresivnih človeških navad.

upravna enota ljubljana

Stavke je konec, pristojni svarijo pred navalom

S.R./STA
8. 7. 2024, 06.36

Upravne enote bodo od danes delovale kot običajno, a se zaradi pričakovanega velikega navala svetuje, da se obisk, če ni nujen preloži na kakšen drug dan.

stanovanje, blok, naselje, ljubljana

Slovenski trg nepremičnin je majhen, nepregleden in nenadzorovan

Žiga Kariž
8. 7. 2024, 06.04

Organizacija za ekonomsko sodelovanje in razvoj (OECD) je prejšnji teden objavila pregled ekonomskega stanja naše države in nam znova namenila nekaj dobrohotnih nasvetov.

gore, hribi, pohodniki

Hoja v klanec bo pospešila srčni utrip in aktivirala vse mišice telesa

T.D.
7. 7. 2024, 18.15

Slovenci smo znani ljubitelji narave in planinci. Hoja v hribe ali gore je odlična priložnost tudi za porabo odvečnih kalorij in izgubljanje nezaželene telesne mase.

nevihta, šiška

Foto: To so posledice bliskovite lokalne nevihte v ljubljanski Šiški

M.G.
7. 7. 2024, 17.12

Silovita nevihta, ki je trajala le dobrih pet minut, je zaradi močnega vetra povzročila tudi nekaj materialne škode v Šiški. Na srečo poškodovanih ni bilo.

nataša-prah-neurje-si

Sončno nedeljo je nenadoma presekala nevihta s točo in močnim vetrom

M.G.
7. 7. 2024, 16.33

Pred kratkim sta se nad Slovenijo razvili dve močnejši nevihti, ki potujeta v smeri severa, severovzhoda. V osrednji Sloveniji je potujoča nevihta s seboj prinesla tudi padavine v obliki toče, veter pa je lomil veje.

kolpa

Utopljenec med vejevjem v Kolpi

A.S.
7. 7. 2024, 08.46

Včeraj ob 15.30 so v reki Kolpi pri naselju Žuniči, občina Črnomelj, opazili negibno osebo.

andrej-fink, pravnik

Anže Logar je obtičal, ne more ne nazaj in ne naprej

Ivan Puc
7. 7. 2024, 07.00

Dr. Andrej Fink se je leta 2017 z ženo iz Argentine vrnil – pri tej besedi vztraja – v Slovenijo. Pravi, da je popolnoma vpet v slovenski vsakdan. Profesor Fink je ocenil tudi politične razmere po evropskih volitvah. Glede Anžeta Logarja pravi, da se je zmotil, ker je mislil, da so glasovi, ki jih je prejel, njegovi. »Zmotil se je tudi, ko je mislil, da je to začetek njegove in ne več Janševe zgodbe, kot pravite,« nam je še dejal v intervjuju, v katerem se sprašuje, ali bo vse, kar se grmadi v koaliciji Roberta Goloba, eksplodiralo ali implodiralo.

rok snežič

Računsko sodišče razkrilo, kdo je največji financer SDS in od kje mu denar

Primož Cirman
6. 7. 2024, 19.35

Medtem ko je Janez Janša večkrat zanikal, da bi Rok Snežič kadarkoli pridobival denar za SDS, ga novo poročilo računskega sodišča postavlja na laž. Kdo je največji donator stranke? In od kod je prišel ta denar?

Tone Fornezzi Tof

"Starček sem le po rojstnem listu! Teh 90 let bolj skrbi ljudi okrog mene kot mene"

Alenka Sivka
6. 7. 2024, 18.56

Novinar z najdlje neprekinjeno tedensko rubriko na svetu. Novinar z zagotovo eno najbolj poslušanih radijskih oddaj v Sloveniji, Moped šov je imel v najboljših časih milijon poslušalcev. Novinar, ki še danes obiskuje prireditve, koncerte, športne dogodke. Novinar, ki marsikaj ve o visokih slovenskih politikih. Novinar, ki ga ne ustavi niti njegovih devet desetletij. Novinar, ki z vso pravico lahko reče, da je novinarstvo njegov način življenja. Vsega življenja.

policijski-helikopter, reševanje-v-gorah

Obilica dela za slovenske gorske reševalce

U.C./STA
6. 7. 2024, 18.37

Gorski reševalci so imeli tudi danes polne roke dela s pomočjo planincem. Posredovali so pri poškodbah planincev v Triglavski severni steni, pod Malo Mojstovko nad Šitno glavo, med sedlom Šija in Stolom, na Kališču, medtem ko so planincu Na Križu pomagali pri varni vrnitvi v dolino. Na Zaplati sta strmoglavila jadralna padalca v tandemu.