© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Hitro in sočno: recept za ekspresne štrudelj rezine


Uredništvo
19. 7. 2025, 06.30
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Tele ekspresne štrudelj rezine po receptu Ane Žontar Kristanc so idealna rešitev za tiste trenutke, ko si na hitro zaželimo nekaj prav sladkega, zato pa sočnega in povrhu vsega izredno nezahtevnega za pripravo.

recept na preizkusnji Anina kuhinja Dr Oetker Ekspresne jabolčni štrudelj rezine 6.jpg
ARHIV ANE ŽONTAR KRISTANC
Ekspresne jabolčni štrudelj rezine

Tekst: SARA LIPOVŠEK

Ob serviranju na mizo pa bo sledilo še prijetno presenečenje. Tako preprosto pripravljenega jabolčnega »zavitka«, ponujenega v obliki rezin, gostje prav zagotovo ne bodo pričakovali.



Ali poznate tisti občutek, ko pripravljate klasičen jabolčni zavitek, ga vzamete iz pečice in razočarano zagledate prepečeno zgornjo plast testa, neprivlačno in lomljivo? No, pri teh rezinah te bojazni ni, saj se testo res lepo enakomerno prepoji s sočnim nadevom.

Sestavine

  • 5 večjih jabolk
  • 6 listov vlečenega testa
  • 4 jajca
  • 500 gramov kisle smetane
  • 4 žlice sladkorja v prahu
  • 1 čajna žlička vaniljeve in rumove arome
  • 1 čajna žlička mletega cimeta
  • 4 žlice koruznega škroba ali vrečka vaniljevega pudinga

Priprava

1. Jabolka olupimo in naribamo.

2. Vlečeno testo zvijemo in zrežemo na trakove.

3. Jajca stepemo ter zmešamo s kislo smetano, aromami, sladkorjem, cimetom in škrobom. Nato vmešamo naribana jabolka in narezano testo.

4. Zmes prelijemo v namaščen pekač v velikosti pribl. 25 x 35 cm in pečemo v segreti pečici na 180 stopinjah približno 35–40 minut.

5. Nato samo še ohladimo, zrežemo in potresemo s sladkorjem v prahu.

01_Jana_28.jpg
revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.