© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Umešana jajca po mediteransko


Jana
17. 4. 2012, 00.00
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Hitro pripravljena in slastna jajčna jed.

Umešana jajca po mediteransko

Za 2 osebi
Priprava: 10 minut
Pečenje: 10 minut

Sestavine: 4 vejice peteršilja * 3 sardelni fileji * 2 žlici odcejenih kaper * 1 rdeča paprika * 4 jajca * 4 žlice sladke smetane * poper * 3 žlice olivnega olja.

Priprava: osmukamo listke s 3 vejic peteršilja in jih sesekljamo. Sesekljamo tudi sardelne fileje in kapre. Papriko očistimo semen in narežemo na kockice. V skledi stepemo 4 jajca, 4 žlice smetane in poper. V ponvi segrejemo 3 žlice olivnega olja. Dodamo papriko in jo med mešanjem pražimo na srednje močnem ognju 3 minute. Primešamo sardelne fileje, peteršilj in kapre. Premešamo in nekoliko prepražimo. Dodamo jajčno zmes in pečemo na srednje močnem ognju, da jajca ob robu malce zakrknejo. Z lopatko jih od roba potiskamo proti sredini, dokler niso vsa jajca zakrknjena. Potresemo s peteršiljem in postrežemo s kruhom.

Nasvet: jedi ne solimo, saj so slani že sardelni fileji.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.