Toskanska bučna juha
Sestavine
- 1 manjša buča hokaido
- 2 žlici olivnega olja
- 400 g klobas (Italijani prisegajo na klobaso salsiccia, vi pa lahko izberete tudi katero drugo, npr. kranjsko)
- 2 stebli zelene, na drobno sesekljani
- 1 žlička timijana
- 3 stroki česna, sesekljani
- ½ čajne žličke čilijevih kosmičev
- sol
- mlet črni poper
- 1 l piščančje juhe (lahko iz kocke)
- 300 g olupljenega krompirja
- 5 listov ohrovta, narezanih na rezance
- 150 ml smetane za kuhanje
Priprava
1. Bučo prerežite na pol, olupite, odstranite ji semena in jo narežite na kocke. Te skuhajte do mehkega in naredite pire.
2. V visoki ponvi segrejte olje in na njem podušite klobaso (približno 5 minut).
3. Popečeno klobaso narežite na manjše kose, nato pa vrnite v ponev in dodajte zeleno, timijan, česen ter čilijeve kosmiče. Začinite s soljo in poprom ter prepražite.
4. Prilijte juho, dodajte na kocke narezan krompir, bučni pire in med občasnim mešanjem kuhajte, dokler se krompir ne zmehča.
5. Približno 10 minut pred koncem kuhanja dodajte sesekljan ohrovt in smetano. Če se vam zdi juha pregosta, jo razredčite z malo vode.
Še več slastnih receptov za jedi iz hokaido buče vas čaka v reviji Jana, št. 39, 24. september 2024.