Pita z bučkami in feto
Sestavine
1 čebula
5 majhnih bučk
olje
sol
mlet črni poper
1 žlica posušenega origana
200 g fete
6 jajc
250 g navadnega jogurta
1 žlica pecilnega praška
150 g navadne moke
šopek svežega peteršilja
mleta rdeča paprika
Priprava
1. Čebulo olupite in na drobno sesekljajte. Štiri bučke operite in narežite na kocke.
2. V ponvi segrejte olje, dodajte čebulo in bučke, začinite s soljo in poprom ter vmešajte origano. Mešanico dušite približno 10 minut, dokler se zelenjava nekoliko ne zmehča.
3. Sir narežite na kocke. V skledi stepite jajca in jogurt, dodajte pecilni prašek, moko in sir ter vse skupaj premešajte. Dodajte zelenjavo in sesekljan peteršilj ter premešajte. Pekač velikosti približno 25 × 35 cm namažite z maslom in vanj vlijte testo.
4. Preostale bučke narežite na tanke rezine, jih enakomerno razporedite po testu in posujte z mleto rdečo papriko. Postavite v ogreto pečico in pecite pri 180 °C približno 30 minut, do zlatorjave barve.
Še več slastnih poletnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 25, 18. junij, 2024.