Nasveti

Okusi poletja: Pita z bučkami in feto

Lara Jelen
21. 6. 2024, 02.11
Deli članek:

Poleti se nam ni treba spraševati, kaj bomo jedli za kosilo. Možnosti je nešteto.

Profimedia
Pita z bučkami in feto

Pita z bučkami in feto

Sestavine

1 čebula

5 majhnih bučk

olje

sol

mlet črni poper

1 žlica posušenega origana

200 g fete

6 jajc

250 g navadnega jogurta

1 žlica pecilnega praška

150 g navadne moke

šopek svežega peteršilja

mleta rdeča paprika

Priprava

1. Čebulo olupite in na drobno sesekljajte. Štiri bučke operite in narežite na kocke.
2. V ponvi segrejte olje, dodajte čebulo in bučke, začinite s soljo in poprom ter vmešajte origano. Mešanico dušite približno 10 minut, dokler se zelenjava nekoliko ne zmehča.
3. Sir narežite na kocke. V skledi stepite jajca in jogurt, dodajte pecilni prašek, moko in sir ter vse skupaj premešajte. Dodajte zelenjavo in sesekljan peteršilj ter premešajte. Pekač velikosti približno 25 × 35 cm namažite z maslom in vanj vlijte testo.
4. Preostale bučke narežite na tanke rezine, jih enakomerno razporedite po testu in posujte z mleto rdečo papriko. Postavite v ogreto pečico in pecite pri 180 °C približno 30 minut, do zlatorjave barve.

Še več slastnih poletnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 25, 18. junij, 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!

Zanimivosti

profimedia-0941886169
Fotografija dneva

Pande zasedle letališče v Hongkongu

rep49-2024_naslovka
Zanimivosti

Lovci na upokojence: politična ozadja upokojenskih strank Vlada Dimovskega, Karla Erjavca in Pavla Ruparja

Andrej Vodušek, Sanja Brezočnik, Nejc Tisu, Štefan Šarkezi, Rok Pintar, Filip Koza
Pomembne mejnik

Rekord za Radio 1 80's: Slovenci vse bolj obožujemo hite iz osemdesetih

Foto 1
Zanimivosti

25 let Božičnega jogurta Zelene doline prinaša praznično knjigo Skrivnostni božični recept

image0
Pohitite

Le še 500 vstopnic za Aktualov rojstnodnevni koncert

par, odnosi, prepir
Partnerstvo

Rutina in samoumevnost sta eni najpogostejših uničevalk odnosov