Sestavine (za 2 osebi)
· 1 bela čebula
· 1 paprika
· 2 mladi bučki, če ga imamo, lahko dodamo še kakšen bučkin cvet
· šest češnjevih paradižnikov
· 3 jajca
· 4 žlice ribanega sira (najboljši je parmezan)
· po okusu sol, poper, svežo baziliko
Priprava
1. Čebulo zrežemo na tanke lističe in prepražimo na olivnem olju, dodamo na tanke lističe zrezano papriko ter podušimo. Medtem zrežemo bučke na tanke kolobarčke, češnjeve paradižnike pa na pol. V ponev k čebuli in papriki najprej damo bučke in jih popražimo, nato še paradižnike ter cele cvetove bučk, če jih imamo. Posolimo in popramo po okusu.
2. Razžvrkljamo jajca in jih zlijemo čez popraženo zelenjavo. Plamen znižamo in pokrijemo ponev s pokrovko. Če obvladate umetnost obračanja omlete, jo po minutki ali dveh obrnite in zapecite še z druge strani, sicer pa potrpežljivo počakajte še kakšno minutko, da jajca zakrknejo, nato posujte s parmezanom, pokrijte s pokrovko in odstavite z ognja.
3. Ko je sir stopljen, postrezite, čez potresite še natrgane lističe sveže bazilike.