Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Iz babičine shrambe: Zelenjavna omleta


Metka McCully Žigon
1. 7. 2023, 07.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Omlete so hitro pripravljene, zdrave in nasitne. Skupaj s skledo solate so okusna večerja ali lahko kosilo. Kdor hujša, naj da manj sira.

babicina shramba.jpg
Shutterstock
Zelenjavna omleta

Sestavine (za 2 osebi)

·         1 bela čebula

·         1 paprika

·         2 mladi bučki, če ga imamo, lahko dodamo še kakšen bučkin cvet

·         šest češnjevih paradižnikov

·         3 jajca

·         4 žlice ribanega sira (najboljši je parmezan)

·         po okusu sol, poper, svežo baziliko

Priprava
1. Čebulo zrežemo na tanke lističe in prepražimo na olivnem olju, dodamo na tanke lističe zrezano papriko ter podušimo. Medtem zrežemo bučke na tanke kolobarčke, češnjeve paradižnike pa na pol. V ponev k čebuli in papriki najprej damo bučke in jih popražimo, nato še paradižnike ter cele cvetove bučk, če jih imamo. Posolimo in popramo po okusu.

2. Razžvrkljamo jajca in jih zlijemo čez popraženo zelenjavo. Plamen znižamo in pokrijemo ponev s pokrovko. Če obvladate umetnost obračanja omlete, jo po minutki ali dveh obrnite in zapecite še z druge strani, sicer pa potrpežljivo počakajte še kakšno minutko, da jajca zakrknejo, nato posujte s parmezanom, pokrijte s pokrovko in odstavite z ognja.

3. Ko je sir stopljen, postrezite, čez potresite še natrgane lističe sveže bazilike.

01_02_Jana_26.jpg
revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!
cloud-sun

Trenutno

12 °C

Delno oblačno

ponedeljek, 28. 4

Delno oblačno

6 / 19 °C cloud-sun

torek, 29. 4

Delno oblačno

8 / 21 °C cloud-sun

sreda, 30. 4

Jasno

8 / 22 °C sun-bright

7-dnevni obeti


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.