S praznovanjem sicer povezujemo alkohol, a zakaj si ne bi v najdaljši noči privoščili brezalkoholnih koktajlov? Posebej za Zarjo jih je po svojih odličnih receptih pripravila naša najboljša barmanka Draga Kepeš, ki je na svetovnem prvenstvu v pripravi koktajlov osvojila tretje mesto. Brezalkoholni koktajli z okusom čokolade in kokosa, punča, odišavljeni z vaniljo, nageljnovimi žbicami in cimetom, vas bodo popeljali v praznično razpoloženje.
Skrivnostni čokoladno-kokosov koktajl
Recept je za brezalkoholni koktajl za 1 osebo.
Sestavine: 200 ml bele vroče čokolade, 1 cl kokosovega sirupa, sladka smetana, kokosova moka, cimet, pomaranča
V posodi za gretje pripravimo belo vročo čokolado po navodilih proizvajalca. Tej dodamo kokosov sirup in še enkrat pogrejemo. Prelijemo jo v steklen kozarec za tople napitke. Okrasimo s stepeno smetano, ki smo jo posuli s kokosovo moko. Koktajl okrasimo še s cimetovo palčko in rezino pomaranče.
Več v Zarji št. 52, 27.12.2016