© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kuhana jajca s špinačno omako


Jana
17. 4. 2012, 00.00
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Priljubljena in hitro pripravljena jed.

Kuhana jajca s špinačno omako

Za 2 osebi


Priprava: 10 minut
Kuhanje: 15 minut

Sestavine: 1 čebula * 1 strok česna * 250 g odtaljene zamrznjene špinače (ali sveže, prevrete špinače) * 2 žlički masla * 1 žlička moke * 3 dl mleka * 1 dl sladke smetane * sol * poper * sveže nariban muškatov orešček * limonin sok * 4 jajca.

Priprava: čebulo in česen na drobno sesekljamo. Špinačo iztisnemo in na grobo sesekljamo. V kozici segrejemo maslo in počasi prepražimo čebulo in česen, da posteklenita. Po 1 minuti potresemo z moko, premešamo in še malo prepražimo. Med mešanjem prilijemo mleko in sladko smetano ter pustimo, da omaka prevre. Dodamo sesekljano špinačo in kuhamo na šibkem ognju vse skupaj še 7 minut. V drugi kozici pristavimo vodo in jajca. Ko voda zavre, kuhamo jajca 6 minut. Špinačno omako sesekljamo s paličnim mešalnikom. Solimo, popramo, začinimo z muškatovim oreščkom in s kancem limoninega soka. Kuhana jajca odcedimo, prelijemo z mrzlo vodo, ponovno odcedimo in olupimo. Prerežemo jih na polovice in postrežemo s špinačno omako. Zraven se prilega krompirjev pire.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.