Kuhana jajca s špinačno omako
Priljubljena in hitro pripravljena jed.

Za 2 osebi
Priprava: 10 minut
Kuhanje: 15 minut
Sestavine: 1 čebula * 1 strok česna * 250 g odtaljene zamrznjene špinače (ali sveže, prevrete špinače) * 2 žlički masla * 1 žlička moke * 3 dl mleka * 1 dl sladke smetane * sol * poper * sveže nariban muškatov orešček * limonin sok * 4 jajca.
Priprava: čebulo in česen na drobno sesekljamo. Špinačo iztisnemo in na grobo sesekljamo. V kozici segrejemo maslo in počasi prepražimo čebulo in česen, da posteklenita. Po 1 minuti potresemo z moko, premešamo in še malo prepražimo. Med mešanjem prilijemo mleko in sladko smetano ter pustimo, da omaka prevre. Dodamo sesekljano špinačo in kuhamo na šibkem ognju vse skupaj še 7 minut. V drugi kozici pristavimo vodo in jajca. Ko voda zavre, kuhamo jajca 6 minut. Špinačno omako sesekljamo s paličnim mešalnikom. Solimo, popramo, začinimo z muškatovim oreščkom in s kancem limoninega soka. Kuhana jajca odcedimo, prelijemo z mrzlo vodo, ponovno odcedimo in olupimo. Prerežemo jih na polovice in postrežemo s špinačno omako. Zraven se prilega krompirjev pire.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se