© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Jajčne omlete z gobami


Jana
17. 4. 2012, 00.00
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Pripravite si slastno omleto z gobami.

Jajčne omlete z gobami

Za 4 osebe


Priprava: 15 minut
Pečenje: 10 minut

Sestavine: 500 g gob (šampinjonov) * 20 g masla ali margarine * sol * poper * 250 g moke * 1 izravnana žlička pecilnega praška * 3 jajca * 0,5 litra mleka * olje * 100 g mesnate prekajene slanine * šopek drobnjaka * 4 žlice kisle smetane (po želji).

Priprava: slanino narežemo na kockice in popečemo v ponvi, da je hrustljava. Odstavimo. Narežemo drobnjak. Iz moke, pecilnega praška, rumenjakov, soli in mleka zmešamo gladko tekoče testo za palačinke. Pustimo ga stati 20 minut. Medtem očistimo gobe, jih narežemo na lističe in zlato prepražimo v ponvi na razgretem maslu ali margarini. Solimo in popramo, po želji primešamo kislo smetano. Odstavimo. Iz beljakov stepemo čvrst sneg in ga previdno, rahlo primešamo testu za palačinke. V drugi ponvi segrejemo malo olja, nanj pa zlijemo zajemalko testa in ga z nagibanjem ponve porazdelimo v enakomerno debelo omleto. Omleto spečemo najprej z ene, nato še z druge strani. Shranimo jo na toplem (v pečici, ogreti na 50 stopinj). Drugo za drugo spečemo 8 omlet. Razgrnemo jih, polnimo z gobami in zložimo ali zvijemo. Potresemo s koščki slanine in drobnjakom. Postrežemo s solato.

Nasvet: omlete lahko spečemo tudi tako, da v testo zamešamo popečene rezine gob (brez smetane). Premešamo. Iz testa, v katerem so tudi gobe, spečemo v ponvi omlete, jih prepognemo, potresemo s slanino in z drobnjakom ter ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.