Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kuharsko obarvan teden za dedke, babice in vnuke


Zapisala in slikala Jana Štrukelj
9. 8. 2016, 10.15
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

_zz__1_.jpg
_zz.jpg
_zz__2_.jpg

V Hiši sožitja pri Društvu upokojencev Novo mesto smo nadaljevali poletne aktivnosti za babice, dedke in njihove vnuke. Peti teden je bil bolj kuharsko obarvan.

V ponedeljek smo z mentorico Jano Štrukelj pripravljali sadne cmoke po babičinem receptu iz krompirjevega testa. Otroci so bili navdušeni, ko so sami mesili testo, ga razvlekli in v testo zavijali koščke sadja. Potem so lepo pripravili mizo zase ter za svoje stare starše in vsi skupaj smo z veseljem pojedli pripravljeno malico.

V sredo smo ustvarjali z mentorico Tatjano Grabrijan lutkovno zgodbico v tehniki kamišibaj. S pomočjo babic in dedkov so otroci izrisali svojo zgodbico in jo v pravem gledališču predstavili prisotnim. Na koncu smo se posladkali s sadnimi koktajli.

V petek smo po babičinem receptu pripravljali sadne jogurte. Otroci so težko razumeli, da včasih ni bilo možno kupiti sadnega jogurta v trgovini. Vendar so kmalu ugotovili, da so doma pripravljeni sadni jogurti zelo okusni, saj v navadni jogurt daš sadje, ki ga imaš najraje in posladkaš po svojem okusu. Med čakanjem na malico so si otroci s pomočjo babic in dedkov izdelali še poletne zapestnice iz perlic.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.