© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kuharsko obarvan teden za dedke, babice in vnuke


lokalno
Zapisala in slikala Jana Štrukelj
9. 8. 2016, 10.15
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_zz__1_.jpg
_zz.jpg
_zz__2_.jpg

V Hiši sožitja pri Društvu upokojencev Novo mesto smo nadaljevali poletne aktivnosti za babice, dedke in njihove vnuke. Peti teden je bil bolj kuharsko obarvan.

V ponedeljek smo z mentorico Jano Štrukelj pripravljali sadne cmoke po babičinem receptu iz krompirjevega testa. Otroci so bili navdušeni, ko so sami mesili testo, ga razvlekli in v testo zavijali koščke sadja. Potem so lepo pripravili mizo zase ter za svoje stare starše in vsi skupaj smo z veseljem pojedli pripravljeno malico.

V sredo smo ustvarjali z mentorico Tatjano Grabrijan lutkovno zgodbico v tehniki kamišibaj. S pomočjo babic in dedkov so otroci izrisali svojo zgodbico in jo v pravem gledališču predstavili prisotnim. Na koncu smo se posladkali s sadnimi koktajli.

V petek smo po babičinem receptu pripravljali sadne jogurte. Otroci so težko razumeli, da včasih ni bilo možno kupiti sadnega jogurta v trgovini. Vendar so kmalu ugotovili, da so doma pripravljeni sadni jogurti zelo okusni, saj v navadni jogurt daš sadje, ki ga imaš najraje in posladkaš po svojem okusu. Med čakanjem na malico so si otroci s pomočjo babic in dedkov izdelali še poletne zapestnice iz perlic.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.