Pekarna Vitapek se po požaru postavlja na noge
Pred dvema mesecema, ko je zagorelo v pekarni Vitapek v Domanjševcih, v kateri so kot prvi v Sloveniji začeli peči kruh in druge krušne izdelke brez glutena, se prihodnost ni zdela svetla. Požar je namreč uničil skoraj celotno proizvodnjo in stroje, zato so morali delo za nekaj časa prekiniti.

Z lastnim delom ter s pomočjo številnih dobrih ljudi in organizacij pa so v pekarni ponovno uspeli vzpostaviti proizvodnjo, sicer z minimalno opremo in pripomočki, kakor so sporočili, vendar je dovolj, da lahko začnejo znova. Ker jim je kljub požaru uspelo ohraniti nekaj opreme, sedaj preizkušajo tudi to.
Kot so še sporočili, bodo jutri začeli s ponovnim sprejemanjem naročil, ker pa bodo začeli s ponovnim obratovanjem z manj delovne sile, bo delo potekalo nekoliko počasneje. Izdelki, ki jih bodo trenutno ponujali, bodo vsi sveži izdelki, mafini, polpečeno testo za pice, tapiokin snack, mlinci ter kocke za juho, drobtin, medenjakov in piškotov pa poleg krofov še ni na voljo. Prav tako bodo zaradi porušenega sistema distribucije vsa naročila do nadaljnjega dostavljali po pošti.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se