© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kulinarika / stran 367

1

Horoskop: teden za tiste, ki si upajo

V tem tednu je na nebu čisto pravšnja mešanica neprijetnih (»slabih«) in ugodnih, predvsem tvornih odnosov med planeti, ki lahko prinesejo rezultate in napredek. Pri samo »dobrih« aspektih je namreč čisto mogoče, da smo preveč ležerni in ne izkoristimo svojih potencialov, nekaj nas mora spraviti v tek in tokrat izzivov ne bo manjkalo. Trije planeti v Ovnu zvišujejo raven energičnosti in odločnosti, njihova dobra povezava s Saturnom pa dodaja vztrajnost in konstruktivnost. To je teden za tiste, ki si upajo in delajo korake.

N.N.
1. 3. 2015, 08.24
trska-polenovka-bakala_1115x560_acf_cropped.jpg

Trska, polenovka, bakala

Trska je ena izmed rib, ki so v kulinariki količinsko najbolj razširjene. Toda ko omenjamo najokusnejše ribe, se trska nikoli ne znajde na seznamu. Morda tudi zato, ker se glasovi za eno in isto ribo razdelijo med »tri ribe«.

Darko Petelin
1. 3. 2015
francoski-siri-tudi-namesto-sladice_1115x560_acf_cropped.jpg

Francoski siri – tudi namesto sladice!

Po glavni jedi, včasih tudi po sladici, francoski gostitelj na veliki plošči ponosno prinese izbor različno dolgo staranih sirov, med katerimi se najpogosteje znajdejo brie, camembert, roquefort, comté in reblochon, pa tudi fourme, beaufort, maroilles, bleu, rocamadour, tomme, saint-nectaire, montségur, chabichou …

urska
1. 3. 2015
Horoskop bern.jpg

Horoskop

Če verjamete ali ne, v vsakem primeru je bolje biti vsaj malo pripravljen. Preberite današnji horoskop.

M.J.
23. 2. 2015, 07.05

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.