© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kulinarika / stran 368

krofi-za-pusta-hrusta-A_1115x560_acf_cropped.jpg

Pustni krofi: postopek po korakih

Spet je tu pust, najbolj norčavi dan v letu, ko se našemimo in si brez slabe vesti privoščimo slastnih dobrot, kajti pust je hrust, je mastnih ust. In ni pusta brez krofov. Najboljši so domači, še topli in dišeči, z ličnim venčkom krog in krog pa z najljubšo marmelado … Zato jih le ocvrimo sami!

Eva Lunc
1. 2. 2015
v-katerem-olju-bomo-cvrli-za-pusta_1115x560_acf_cropped.jpg

Najboljše olje za cvrenje

Na prodajnih policah je iz leta v leto več jedilnih rastlinskih olj, ki imajo različno sestavo, vonj in okus, njihova uporaba v kuhinji pa je raznolika. Rastlinska olja se med seboj po postopkih proizvodnje ločijo na rafinirana, nerafinirana in hladno stiskana. Marsikoga lahko pestra ponudba zmede in se zato najraje odloči kar za olje, ki ga uporablja, odkar pomni. Pa vendar je dobro poznati lastnosti različnih olj in jih v skladu z njimi tudi uporabljati.

urska
1. 2. 2015

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.