© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zdravje / stran 333

mleko.jpg

Resnice in zmote o mleku

Mleko je živilo, s katerim se srečamo že v ranem otroštvu in nas spremlja vse življenje, zadnje čase pa je tudi eno najbolj obrekovanih živil.

Maša Rener/Bodi zdrava
11. 9. 2016, 19.00
ketchup, paradižnik, dodatek, hrana.jpg

Kalorije v prelivih

Prelivi, omake in dodatki jedem – prav vsi so presneto dobri, a kljub nedolžnemu videzu tudi vsi skrivajo kalorije, maščobo ali kaj tretjega.

Maša Rener/Bodi zdrava
11. 9. 2016, 16.00
Sladkanje brez slabe vesti

Sladkanje brez slabe vesti

Praznični čas je čas kulinaričnih razvajanj, ko si privoščimo (še) več kot po navadi, glavni zvezdi pojedine pa sta po navadi maščoba in sladkor.

Sanja Čakarun/revija Bodi zdrava
11. 9. 2016, 07.30
Kokosovo olje.jpg

Hrana, ki odžene lakoto!

Želite zdravo shujšati, ne da bi bili zares na dieti? Ali morda zgolj imeti občutek, da se zdravo prehranjujete, ter se upreti pastem jesenskega in zimskega razkošja maščob in sladic?

JZ
10. 9. 2016, 14.00
uvodna

Nega kože: jabolka kot kozmetično sredstvo

Znano je, da jutranje jabolko in pol litra mlačne vode uredi še tako zanikrno prebavo, znižuje raven krvnega sladkorja in holesterola ter na splošno odlično vpliva na zdravje – torej tudi na kožo, je pa mogoče jabolka uporabiti tudi kot kozmetično sredstvo.

NN
9. 9. 2016, 21.00
Dieta.jpg

Osupljiva dieta za le en dan!

Josh Bezoni, eden najbolj znanih strokovnjakov za prehrano, ki svetuje slavnim osebam, predvsem filmskim igralcem, pevcem in športnikom, je te dni objavil presenetljivo novico, ki se je bodo razveselili mnogi. Nanaša se na hitro hujšanje. S svojimi najnovejšimi priporočili je osupnil vse, saj podira tabuje.

NN
9. 9. 2016, 19.00
jabolka.jpg

Kako sveža so v resnici lanska jabolka?

Vsakdo si je že kdaj zaželel eksotičnega sadja, recimo češenj iz Čila, a je po tem, ko jih je po zelo zasoljeni ceni kupil, razočaran ugotovil, da niso prav nič okusne. Nekateri srečneži so tudi izkusili, da ima papaja na karibskem otoku povsem drugačen okus kot v trgovini sredi Slovenije, prav tako velikanska je razlika v okusu sveže solate z domačega vrta, ki sicer že drugi dan ovene, in kupljene v trgovini, ki v hladilniku zdrži celo več tednov. Koliko staro sadje in zelenjavo pravzaprav kupujemo in kako je mogoče, da zdržita tako dolgo? Kaj vse počnejo, da ohranjajo njuno svežino? Je to prava svežina ali le še navidezna?

Tina Horvat/Zarja
8. 9. 2016, 18.30
jagode 2

Skrita resnica o jagodah

Čeprav se jim v kombinaciji s čokolado težko odpovemo, je bolj priporočljivo, da jih jeste brez kakršnih koli dodatkov.

A.P.
8. 9. 2016, 15.30

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.