V hruškah se skrivajo velike zaloge folne kisline
Hruške so odlična hrana za nosečnice, ki pogosto trpijo zaradi slabe prebave. Poleg tega predstavljajo odličen naravni vir folne kisline.

Folna kislina je zelo pomembna za nosečnice sploh v prvih treh mesecih zanositve, prav tako za ženske, ki nameravajo zanositi, saj zmanjšuje možnost za okvare nevralne cevi pri novorojenčkih. V obdobju nosečnosti se pogosto priporoča uživanje prehranskih dopolnil, ki vsebujejo visok delež folne kisline, pomagajo pa tudi določena živila, kamor uvrščamo tudi hruške. Dnevno naj bi zadostovalo že, če si boste privoščili tri hruške. Te bodo poskrbele za priporočljiv odmerek folne kisline, obenem bodo poskrbele za redno prebavo in preprečile težave s hemoroidi.

Ideja za sladico:
Pečene hruške z orehi in medom
Sestavine:
- 2 veliki zreli hruški,
- dober ščepec cimeta,
- 2 žlički medu,
- 2 pesti grobo sesekljanih orehov,
- sladka smetana,
- vaniljev sladoled
Dreamstime
pečene hruške.jpg
Priprava:
Hruške operemo in podolžno razpolovimo ter previdno odstranimo notranji del s pečkami. Polovičke hrušk razporedimo po pekaču, obrnjene navzgor. Potresemo s cimetom in sesekljanimi orehi ter prelijemo z medom. Pečemo 30 minut pri 180 stopinjah Celzija v vnaprej ogreti pečici, da se zmehčajo in lepo zapečejo. Še vroče postrežemo in prelijemo z nekaj sladke smetane ter serviramo s sladoledom.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se