Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pozitivni učinki uživanja mocarele


V.M.
6. 3. 2024, 13.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Mocarela je dragoceno živilo, ki si ga privoščite brez slabe vesti.

Profimedia
Mocarela mora imeti vonj po mleku ali smetani.

Sir z gladko belo skorjico izvira iz Neaplja, kjer ga v tradicionalni kulinariki pripravljajo iz bivolovega mleka. Pri nas ga boste najpogosteje zasledili sir iz kravjega mleka, ki pa je prav tako izvrsten, vsebuje pa celo manj kalorij kot sir pridelan iz mleka bivolice.

Mozzarella vsebuje aminokislino triptofan, ki izboljšuje razpoloženje in spanec ter blaži lahke oblike depresije. Beli sirček predstavlja odličen vir kalcija, slednji je potreben za ohranjanje zdravih kosti in zob, prispeva pa tudi k delovanju mišic, delovanju prebavnih encimov in normalnemu strjevanju krvi. Mlečni fermenti uravnavajo bakterijsko črevesno floro, zato bo uživanje sirčka blagodejno vplivalo na vaše telo tudi tedaj, ko vas bodo pestile težave z napenjanjem in prebavnimi motnjami.

Si ga lahko privoščite, če hujšate?

Pravzaprav je mozzarella idealno živilo za pripravo manj kaloričnih obrokov, zato ga le vključite na svoj krožnik, če želite shujšati. Vsebuje namreč malo kalorij in skoraj nič maščob! Seveda pa sirček brez posebnega okusa ni povsem osiromašen – vsebuje veliko proteinov, nenasičenih maščobnih kislin, vitamin D in pravo zakladnico kalcija.

Profimedia
Brez skrbi, priljubljeni sir mocarela si lahko privoščite brez slabe vesti.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.