Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Naravni antibiotiki, ki ne bodo škodovali vaši prebavi


A.K.
8. 12. 2016, 16.36
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 10:02
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Mnogokrat antibiotiki, ki bi morali vašemu telesu in zdravju pomagati, uničijo prebavni sistem in oslabijo vaš imunski sistem.

Origanovo olje.jpg
Profimedia
Naredite si aromatizirano olje.

Če boste poznali in uživali te naravne antibiotike, vam k zdravniku (skoraj) ne bo treba več.

1. Ameriški slamnik
Ta ima dovolj moči, da ubije večino nevarnih oblik bakterij, tudi stafilokok, ki vodi do bolezni MRSA. Ameriški slamnik uporabljamo predvsem pri gripi in prehladu, tudi pri bakterijskih okužbah dihal zelo pomaga. Zdravi odprte rani, zastrupitve krvi, davico in druge bakterijske bolezni. Uporabljamo ga tudi kot blago odvajalo za lažja zaprtja.

2. Zelje
Žveplove spojine, ki jih najdemo v zelju, zmanjšajo tveganje za nastanek raka, visoka vsebnost vitamina C pa pomaga okrepiti imunski sistem, zato se telo lažje bori proti bakterijam.

3. Origano


Origano pomaga na način, da ubije vse patogene bakterije, brez tistih, ki so za naše telo pravzaprav dobre. Izkazalo se je, da ima antimikrobne lastnosti. Kemična spojina carvacrol je ključna antimikrobna komponenta, ki jo vsebuje origano, saj zmanjšuje glivična in virusna obolenja. Tako, kot za vse ostale začimbe, pa velja tudi za origano, da je pri uporabi potrebna zmernost.

4. Manuka med
Je eden najbolj slastnih antibiotikov, ki pomaga uničiti mesojede bakterije in MRSA. Pomaga uravnavati tudi prebavni sistem, zdravi akne, celi rane in opekline, ojača imunski sistem in izboljša spanec.

5. Česen
Tudi česen je eden izmed najmočnejših antibiotikov, ki pripomore k splošnemu zdravju. S česnom so v 1700. letih zdravili celo kugo in to kar nekaj stoletij. Znan je po močnih antivirusnih, antimikrobnih, antiglivičnih in antibiotičnih lastnostih. Pomaga v boju s prostimi radikali, okrepi imunski sistem in varuje telo pred slabimi bakterijami. Česen uniči le slabe bakterije, dobre pusti preživeti.

Čeprav ti naravni antibiotiki ne vsebujejo kemikalij, z njimi ne pretiravajmo, saj se bi v nasprotnem primeru lahko srečali s kakšnim izmed stranskih učinkov. Zmernost naj bo vedno v vaših mislih, ko uživate katerokoli hrano.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.