
Če trpite za kalcinacijo, ne smete jesti tega!
Huda bolečina ob kalcinaciji se odpravlja na različne načine, denimo z udarnimi valovi, ki kalcinate razbije v manjše dele, da jih lahko telo kasneje izloči po naravni poti. A veliko lahko naredite tudi s primerno prehrano …

Kalcinacija je nabiranje oz. plastenje kalcija na področju sklepov. Najpogosteje sicer na področju ramenskega obroča, pojavi pa se lahko tudi drugje, denimo na področju kolena, kolka, križa, pete (trn v peti) … Bolnik se sooča s hudimi bolečinami, ki lahko precej ovirajo kvaliteto njegovega življenja. Natančno diagnozo poda specialist z rentgenskim slikanjem in z ultrazvočno preiskavo.
Je vaše telo zakisano?
Kalcij je nujno potreben mineral, vendar pa je njegova absorpcija iz hrane odvisna od tega, v kakšnem stanju je vaše črevesje. V kolikor ste zakisani, se poskuša telo nevtralizirati tako, da črpa kalcij iz lastnih zalog. Pri vsrkavanju kalcija ima nujno vlogo tudi vitamin D, zato je zelo pomembno, kašno hrano uživate. V kolikor je absorpcija kalcija motena, se tako potreben kalcij nalaga na sklepe, namesto da bi se absorbiral.

Živila, ki jih ni priporočljivo uživati

Da bi vaše stanje izboljšali, je potrebno poskrbeti za primerno prehrano. Veliko škode si lahko naredite, če bo vaše telo zakisano, zato iz svoje prehrane izpustite sledeča živila: Svinjina, mlečni izdelki, predelane mesnine, vse sladkorje, pšenico, oves, ječmen, rž, sladko in suho sadje, kava, pravi čaj in gobe. Omejite se tudi z uživanjem rdečega mesa, piščanca, purana, stročnic in jajc.
Kaj sploh lahko jem?
Škodovala vam ne bo zelena listnata zelenjava, jagodičevje, zelena, ingver, grenivke, limone, proso, kvinoja in riž. Poskrbite tudi za vnos omega 3 maščob in vitamina D.

Preberite tudi
Trenutno
7 °C
Oblačno
ponedeljek, 17. 3
Deževno
torek, 18. 3
Jasno
sreda, 19. 3
Jasno
7-dnevni obeti