
Tomaž Kavčič: Brez gostov nismo nič
Kuharski mojster Tomaž Kavčič je bil razglašen za chefa leta, ob prejemu nagrade pa je poudaril predvsem pomen gostov, ki prihajajo in se vračajo v restavracije.

Že sedmo leto je Gault&Millau Slovenija razglasil najboljše kuharske mojstre in restavracije za leto 2025. V ospredje in s tem vrh slovenske gastronomije so prišla še neizpostavljena imena. Letošnja podelitev je jasno odrazila trend izpopolnjevanja in res vrhunskih veščin, kreativnosti in vizionarstva slovenske gastronomije, kar dokazuje tudi okrepljena skupina prejemnikov štirih kap, ki so se jim glede na 2024 pridružile 3 nove restavracije, vodilno vlogo z največ točkami pa je ponovno prevzela Hiša Franko. Tri kape pa je letos prejelo kar 31 restavracij.

"Res neverjetno in izpopolnjujoče je seči v roke tako vrhunskim chefom, kot so vsi ti, ki tvorijo sam vrh slovenske gastronomije. Lahko rečem, da smo tokrat zares slavili izjemnost naših gostincev in vinarjev, ki dopolnjujejo njihovo ponudbo, in hkrati celotne slovenske gastronomske dediščine, ki jo vsi nosijo v sebi," je dejala Mira Šemić, direktorica Gault&Millau Slovenija.



Tomaž Kavčič je postal chef leta
"Sedmo leto, pravljično leto in res je pravljica in velik poklon, za celotno mojo družino, sodelavce in vse goste, ki prihajajo k nam, saj brez gostov nismo nič," je ob prejemu nagrade povedal Tomaž Kavčič in dodal: "Brez izjemnega tima, ki vsak dan srčno opravlja svoje delo, tega priznanja ne bi bilo. Vsak član ekipe prispeva k temu, da gostje od nas odidejo z nasmehom, lepimi spomini in polnim trebuhom."

Tomaž je sicer že četrta generacija družinske Gostilne pri Lojzetu, njegova hči Sara Kavčič pa peta. Kar je po mnenju Kavčiča tudi dokaz, da so vsa ta leta na pravi poti.






Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Preberite tudi
Najbolj brano
Trenutno
10 °C
Jasno
četrtek, 20. 3
Jasno
petek, 21. 3
Delno oblačno
sobota, 22. 3
Deževno
7-dnevni obeti