Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Kaj je to kopun? Nuša Derenda ga obožuje ...


Alenka Sivka
13. 12. 2024, 19.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Če kdaj prebirate starejše romane in tam piše, da so se na pojedinah basali s kopuni, pa niste vedeli, kaj je to, je sedaj ta skrivnost razkrita ...

Posnetek zaslona 3
VR produkcija
Krožnik je bil odličen, Ajda, Nuša in Stefan pa so prijetno klepetali in uživali ob jedi.

 V oddaji Kralj svoje kuhinje, ki jo lahko spremljate na TV Veseljak Golica in na Aktual TV, je Ajda Mlakar pojasnila, da je to »obrezan« ali »kastriran« petelin. In v gostilni Kunst v Leskovcu pri Krškem, ki jo je voditeljica obiskala, so kopuni redno na meniju. Kopuni in krškopoljci, oboji iz proste reje.

Tudi zaradi tega je chef Stefan Ledenčan dal v pečico kopuna in krškopoljca, kopuna kar celega, od krškopoljca pa je vzel samo steak ali T bone. Zraven je postregel gratiniran krompir, narastek iz mlincev in dušeno rdeče zelje. »Ajda je zelo pridna in če bom imel kdaj gnečo, jo bom spet povabil v kuhinjo«, je Stefan pohvalil Ajdo. Natakar Nejc Petan pa je Stefana pohvalil, da je za hece, a če Nejc s heci pretirava, ne dobi malice.

Skrita gostja je bila Nuša Derenda, ki je na okusno pojedino prinesla svojo dobro energijo. Obujala je spomine na leta, ko je nastopala prav v tej gostilni. V njej je tudi pisano opremljena soba z njenim imenom. Tudi kopuna Nuša od nekdaj obožuje. V to gostilno pa vedno rada pride, četudi samo na kavo.

Oddajo Kralj svoje kuhinje si lahko ogledate na Aktual TV vsak ponedeljek ob 18.00, ponovitev v soboto ob 20.00 in prav tako v ponedeljek ob 20.00 na TV Veseljak Golica, ponovitev v nedeljo ob 20.00.

Posnetek zaslona 2
VR produkcija
Stefan je pohvalil Ajdino pomoč v kuhinji.

Recept:

za pečenega kopuna

  • 1 kopun (ali večji piščanec)
  • sol
  • poper
  • za gratiniran krompir
  • 600 g krompirja
  • 4 dl sladke smetane
  • sol

za narastek iz mlincev

  • 300 g mlincev
  • 3 jajca
  • 4 dl sladke smetane
  • ½ gomoljne zelene
  • 2 korenčka
  • 1 žlica peteršilja
  • 1 ščepec timijana
  • 2 žlici drobtin
  • olje
kopun
VR

za dušeno rdeče zelje

  • ½ glave rdečega zelja
  • 2 jabolki
  • 2 rdeči čebuli
  • 1 žlička cimeta
  • olje
  • sol
RECEPT KUNST.jpg
VR produkcija
Ajda je prinesla nekaj sestavin, a chef Stefan jih je dopolnil s kopunom in krškopoljcem.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.