Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Zapeljivo slasten recept: Skutno-malinova pita


Lara Jelen / revija Jana
18. 8. 2024, 13.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Je kdo rekel pita? Aha, če iščete nekaj posebnega, potem izvolite, tole je zapeljiva sladica iz nežne skute in slastnih malin.

Skutno-malinova pita
Profimedia
Skutno-malinova pita

Sestavine
Testo
200 g navadne moke
80 g sladkorja v prahu
1 žlička pecilnega praška
1 jajce
140 g masla


Nadev
500 g mehke skute
150 g sladkorja
1 vrečka vaniljevega sladkorja
1 jajce
2 žlici vaniljevega pudinga v prahu
300 g malin


Drobljenec
70 g moke
50 g sladkorja
50 g masla


Za zraven
200 ml smetane za stepanje
sveže maline
melisa

Priprava
1. Moko, sladkor in pecilni prašek zmešajte. V sredino ubijte jajce in dodajte narezano maslo. Najprej pregnetite z vilicami, nato pa še z rokami, da dobite gladko testo. Pustite ga počivati 30 minut v hladilniku.

2. Nato testo razvaljajte in z njim obložite pekač za pite s premerom 28 cm. Testo naj bo tudi po robu. Na dnu ga prebodite z vilicami in obložite s peki papirjem ter nanj vsujte suhi fižol. Pecite v ogreti pečici na 200 °C približno 10 minut.

3. Zmešajte skuto s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem, jajcem in pudingom v prahu. Pečeno testo vzemite iz pečice, odstranite fižol in peki papir. Po testu razporedite skutni nadev. Obložite z malinami in posujte z drobljencem, pripravljenim iz moke, sladkorja in masla.

4. Pecite v ogreti pečici na 180 °C približno 30 minut. Po peki pustite v pekaču, da se ohladi, nato razrežite. Okrasite s stepeno smetano, svežimi malinami in meliso.

Recept je bil objavljen v reviji Jana, št. 23, 6. junij, 2023.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.