Zakaj lahko Žiga v svoji restavraciji kuha s srcem?
Letošnji finalist šova MasterChef Žiga Gabrovec je uresničil svoje sanje in odprl restavracijo, ki se ponaša s kar nekaj posebnostmi. Tudi takšno, da si lahko vzame dovolj časa, da gostom pripravi nepozabno izkušnjo.

Žiga Gabrovec je po koncu šova MasterChef marljivo zavihal rokave in se lotil projekta, tekom katerega je zasnoval bar in pop-up restavracijo Žigola, ki jo je poimenoval po svojem vzdevku. Žigola se nahaja v Slovenskih Konjicah in sicer v objemu zgodovinskega Dvorca Trebnik.
In kaj je posebnost njegove restavracije? Omejen čas ponudbe in omejena količina hrane, kar pomeni, da se lahko posveča kvaliteti, saj mu kreativnosti ne omejuje stremenje k čim večjem številu krožnikov. »Restavracije nimam odprte vsak dan, to pa zato, da lahko kuham z srcem in dušo. Lahko se posvetim svojim gostom, na dan lahko recimo sprejmem največ 50 ljudi. Hrana je lokalna, ekološka in zato so obroki v Žigoli omejeni na določeno število, tako tudi lahko zagotavljamo, da je za vsakega dovolj in da uživa v pripravljeni hrani,« je za njena.si pojasnil Žiga.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se