Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Velikonočni krofi z glazuro


Revija Liza Maja
2. 4. 2023, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Bomo kaj pekli? dajmo! Za vas imamo preprost recept za slastne velikonočne krofke z glazuro.

S KROFKI
DREAMSTIME
S KROFKI

Sestavine za 30 krofkov:

Testo:

20 g svežega kvasa

40 g sladkorja

125 ml mlačnega mleka

280 g navadne moke

60 g masla

4 rumenjaki

ščepec soli

2 žlici ruma

2 žlički kisle smetane

olje za cvrenje

Za glazuro:

cimetov sladkor

100 g glazure iz bele čokolade

mrvice

Velikonočni krofki z glazuro
Revija Liza Maja
Velikonočni krofki z glazuro

Postopek priprave

1. Kvas zmešamo z žličko sladkorja in dodamo 60 ml mlačnega mleka. Zgostimo z dvema žlicama moke in pustimo vzhajati na toplem.

2. Maslo s preostalim sladkorjem in rumenjaki stepemo. v posodo presejemo moko, dodamo sol, ostanek mleka, rum, kislo smetano, maslo z rumenjaki, kvas in zgnetemo v mehko testo, ki ga pustimo eno uro vzhajati na toplem. Nato ga rahlo pregnetemo in pustimo vzhajati še 20 minut.

3. Vzhajano testo narežemo na 30 kosov in iz vsakega razvaljamo majhno kroglico. Kroglice naj približno 20 minut vzhajajo na delovni plošči, prekriti s krpo. Rahlo jih poravnamo in 3 minute cvremo v vročem olju pod pokrovom, nato odkrijemo, obrnemo in cvremo še 3 minute na drugi strani (brez pokrova). V olje damo toliko krofov, da je okrog njih vsaj še enkrat toliko prostora.

4. Ocvrte krofe damo na vpojen papir, ki bo popil maščobo. Ko se ohladijo, jih polovico povaljamo v cimetovem sladkorju, drugo polovico pa namočimo v stopljeno belo glazuro. Preden se glazura strdi, potresemo z barvnimi mrvicami.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.