Tako kuhajo testenine Italijani
Tudi v »belli Italii« testenine kuhajo v vodi. Zakaj so torej tam okusnejše? Morda zaradi teh fines!

Dovolj prostora za testenine, vodo in sol
Da se testenine ne zlepijo, jih je treba skuhati v veliko vode in v ustrezno velikem loncu. Za 100 g testenin potrebujete najmanj 1 liter vode in 1 zvrhano žličko soli (približno 10 g).
Mešanje namesto olja
tako se bo tudi omaka lepše prijela. testeni- ne najprej stresite v kipečo slano vodo. takoj ko spet zabrbota, lahko znižate temperaturo, voda pa mora še vedno lahno vreti. in nato: večkrat premešajte. nobenega olja! Sicer se omaka ne bo lepo oprijela testenin.

Merilec časa namesto občutka
Upoštevajte čas kuhanja, ki je naveden na embalaži. testenine lahko tudi vržete na pult. Če se prilepijo nanj, so skuhane al dente. Nato jih stresite v plastično cedilo ali pa jih poberite iz vode s penovko. Ne oblivajte jih s hladno vodo! V osnovi velja: omaka mora čakati na testenine, in ne obrnjeno.
Neobičajna metoda
Ponve namesto kozic ali loncev! Testenine stresite v globoko teflonsko ponev in prilijte toliko hladne vode, da bodo popolnoma prekrite. Nato jih kuhajte toliko časa, da tekočina (skoraj) popolnoma izpari.

Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se