Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Tako kuhajo testenine Italijani


Revija Liza Maja
5. 11. 2023, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Tudi v »belli Italii« testenine kuhajo v vodi. Zakaj so torej tam okusnejše? Morda zaradi teh fines!

testenine, kuhanje, priprava
Pexels
Testenine

Dovolj prostora za testenine, vodo in sol

Da se testenine ne zlepijo, jih je treba skuhati v veliko vode in v ustrezno velikem loncu. Za 100 g testenin potrebujete najmanj 1 liter vode in 1 zvrhano žličko soli (približno 10 g).

Mešanje namesto olja

tako se bo tudi omaka lepše prijela. testeni- ne najprej stresite v kipečo slano vodo. takoj ko spet zabrbota, lahko znižate temperaturo, voda pa mora še vedno lahno vreti. in nato: večkrat premešajte. nobenega olja! Sicer se omaka ne bo lepo oprijela testenin.

testenine, kuhanje, priprava
Pexels
Testenine

Merilec časa namesto občutka

Upoštevajte čas kuhanja, ki je naveden na embalaži. testenine lahko tudi vržete na pult. Če se prilepijo nanj, so skuhane al dente. Nato jih stresite v plastično cedilo ali pa jih poberite iz vode s penovko. Ne oblivajte jih s hladno vodo! V osnovi velja: omaka mora čakati na testenine, in ne obrnjeno.

Neobičajna metoda

Ponve namesto kozic ali loncev! Testenine stresite v globoko teflonsko ponev in prilijte toliko hladne vode, da bodo popolnoma prekrite. Nato jih kuhajte toliko časa, da tekočina (skoraj) popolnoma izpari.

testenine, kuhanje, priprava
Pexels
Testenine

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.