Sočni borovničevi mafini
Imate radi borovnice? Mi tudi! Če imate na voljo te slastne gozdne sadeže, potem se le lotite priprave preproste sladice, s katero boste navdušili domače …

Sestavine za pripravo borovničevih mafinov
- 300 g presejane mehke moke
- pecilni prašek
- vanilij sladkor
- 0,5 žličke sode bikarbone
- ščepec soli
- 120 g sladkorja
- 90 ml kisle smetane
- 3 jajca
- 240 g borovnic
- 120 ml olja
- 90 ml jogurta
Priprava
Najprej segrejte pečico na 200 stopinj Celzija in v pekač za mafine namestite papirnate modelčke. Sedaj v večji skledi s kuhalnico premešajte suhe sestavine. Posebej stepite mokre sestavine, ki jih nato dodate suhemu delu. Premešajte kar s kuhalnico in na koncu vmešajte še borovnice.
Sedaj s testom napolnite vdolbinice do 2/3. Mafine pecite 20 minut, pri čemer naj vas vodi misel, da se morajo lepo zlato obarvati. Pečene kolačke pustite počivati še 5 minut, nato jih iz pekača preložite na krožnik in pustite, da se ohladijo. Sladico lahko okrasite z masleno kremo.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
