Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sočni borovničevi mafini


V. M.
3. 7. 2020, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Imate radi borovnice? Mi tudi! Če imate na voljo te slastne gozdne sadeže, potem se le lotite priprave preproste sladice, s katero boste navdušili domače …

borovničevi mafini.jpg
Profimedia

Sestavine za pripravo borovničevih mafinov

- 300 g presejane mehke moke

- pecilni prašek

- vanilij sladkor

- 0,5 žličke sode bikarbone

- ščepec soli

- 120 g sladkorja

- 90 ml kisle smetane

- 3 jajca

- 240 g borovnic

- 120 ml olja

- 90 ml jogurta

Priprava

Najprej segrejte pečico na 200 stopinj Celzija in v pekač za mafine namestite papirnate modelčke. Sedaj v večji skledi s kuhalnico premešajte suhe sestavine. Posebej stepite mokre sestavine, ki jih nato dodate suhemu delu. Premešajte kar s kuhalnico in na koncu vmešajte še borovnice.

Sedaj s testom napolnite vdolbinice do 2/3. Mafine pecite 20 minut, pri čemer naj vas vodi misel, da se morajo lepo zlato obarvati. Pečene kolačke pustite počivati še 5 minut, nato jih iz pekača preložite na krožnik in pustite, da se ohladijo. Sladico lahko okrasite z masleno kremo.

mafini borovničevi.jpg
Profimedia
Mafine ohladite in posujte s sladkorjem v prahu.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.