Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Slovenski kuhar z Michelinovo zvezdico do svoje knjige


K.M.
11. 7. 2024, 21.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Odpravite se po kulinarični poti kuharskega mojstra Uroša Štefelina.

Uros_Stefelin_s_knjigo_Osrcje_tradicije02.jpg
Promocijski material
Uroš Štefelin na predstavitvi knjige

V teh vročih poletnih dneh je izšla izjemna knjiga, ki jo je ustvarila Vesna Kropf s pomočjo kuharskega mojstra Uroša Štefelina. Popeljala vas bo na očarljivo potovanje skozi Zgornjo in Osrednjo Gorenjsko. V knjigi se prepletajo zgodbe, tradicije in recepti, ki so del bogate kulturne dediščine tega območja. Knjiga je obogatena s fotografijami Mateje Jordović Potočnik, ki dodatno pripomorejo k avtentičnosti doživetja.

Avtorica_Vesna_Kropf_Uros_Stefelin_Osrcje_tradicije.jpg
Promocijski material
Avtorica knjige Vesna Kropf in kuharski mojster Uroš Štefelin

V knjigi, ki je pravkar izšla, boste našli: zgodbe in izročila: pripovedi ljudi, ki so skozi generacije ohranjali in prenašali dragocene tradicije, polne modrosti in kulturne dediščine; avtentične recepte: tradicionalne jedi, ki jih je Uroš Štefelin posodobil za sodobne okuse, a ohranil njihovo bistvo. Vsak recept je skrbno izbran in preizkušen, da ohranja avtentičnost in pristnost okusov; kulturno dediščino: opise različnih običajev, rokodelskih spretnosti in življenjskih slogov, ki so del gorenjske kulturne dediščine. Spoznali boste bogastvo tradicij, ki so se skozi stoletja oblikovale in preoblikovale, ter njihov pomen za sodobno življenje.

Zalozba_Chiara_Osrcje_tradicije_Gorenjska_2D_naslovnica.png
Osrčje tradicije: po poteh kuhaskega mojstra Uroša Štefelina

Uroš Štefelin, kuharski mojster v Hiši Linhart v Radovljici, je s svojimi kuharskimi spretnostmi in globokim razumevanjem lokalnih sestavin pomembno prispeval k nastanku te knjige. Kulinarični vodnik Michelin ga je nagradil z Michelinovo zvezdico in zeleno zvezdico za trajnost. S svojim delom je dokazal, kako je mogoče tradicionalne recepte dvigniti na novo raven, hkrati pa ohraniti njihovo izvirnost in dušo. "Zame je največje zadovoljstvo, ko gost poje kakšno od teh prenovljenih starih jedi in mi reče, da se spomni tega okusa iz otroštva," pravi Štefelin. 

Vesna Kropf, strastna ljubiteljica knjig že od mladih dni in navdušenka nad kulinariko, je avtorica številnih prispevkov in knjige Osrčje tradicije. Njeno navdihovanje iz življenjskih zgodb ljudi, prepleteno z veliko ljubeznijo do kulinarike, je rodilo idejo o Osrčju tradicije. Ta knjiga predstavlja dragocen košček zgodovine človeštva, ki bo tudi čez desetletja služil kot vir navdiha. Vesna si prizadeva, da bi z Osrčjem tradicije ohranila ljudsko izročilo, ta ogromni zaklad zgodovine, ki se na žalost skozi leta izgublja iz generacije v generacijo, in ga zapisala za prihodnje rodove.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.