Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Slastno kosilo: Špageti puttanesca


Revija Liza Maja
21. 7. 2024, 13.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Za vse ljubitelje testenin imamo danes recept za slastne špagete z okusno paradižnikovo omako, obogateno z olivami, česnom, kaprami, inčuni in čilijem.

Špageti puttanesca.jpg
Profimedia
Špageti puttanesca

Sestavine:   

  • 400 g špagetov  
  • sol  
  • 6 žlic olivnega olja  
  • 4 stroki česna   
  • 6 filejev inčunov   
  • 1/2 žličke čilijevih  kosmičev   
  • 60 g kaper   
  • 80 g črnih oliv brez koščic   
  • 1 pločevinka celega  vloženega paradižnika   
  • 1 žlica drobno  sesekljanega drobnjaka ali  peteršilja

Priprava:

1. v velikem loncu zavremo veliko  količino slane vode in v njej skuhamo  špagete.  V  ponvi  segrejemo   olivno  olje,  dodamo  nasekljani  česen,  sesekljane  inčune  in  čilijeve   kosmiče.  Občasno  premešamo  in   kuhamo  na  zmernem  ognju  približno 5 minut.

2. Ko dobi česen zlat odtenek,  dodamo  narezane  kapre  in  olive,   premešamo in dodamo paradižnik,  ki ga pretlačimo. Kuhamo na majhnem ognju, občasno premešamo.

3. Kuhane  špagete  odcedimo  in   damo  v  paradižnikovo  omako,  dodamo  nekaj  žlic  vode,  v  kateri  so   se kuhale testenine. Premešamo in  kuhamo še kakšno minuto ali dve.  Posujemo s peteršiljem ali drobnjakom in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.