Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Slastno kosilo: Špageti puttanesca


Revija Liza Maja
21. 7. 2024, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Za vse ljubitelje testenin imamo danes recept za slastne špagete z okusno paradižnikovo omako, obogateno z olivami, česnom, kaprami, inčuni in čilijem.

Špageti puttanesca.jpg
Profimedia
Špageti puttanesca

Sestavine:   

  • 400 g špagetov  
  • sol  
  • 6 žlic olivnega olja  
  • 4 stroki česna   
  • 6 filejev inčunov   
  • 1/2 žličke čilijevih  kosmičev   
  • 60 g kaper   
  • 80 g črnih oliv brez koščic   
  • 1 pločevinka celega  vloženega paradižnika   
  • 1 žlica drobno  sesekljanega drobnjaka ali  peteršilja

Priprava:

1. v velikem loncu zavremo veliko  količino slane vode in v njej skuhamo  špagete.  V  ponvi  segrejemo   olivno  olje,  dodamo  nasekljani  česen,  sesekljane  inčune  in  čilijeve   kosmiče.  Občasno  premešamo  in   kuhamo  na  zmernem  ognju  približno 5 minut.

2. Ko dobi česen zlat odtenek,  dodamo  narezane  kapre  in  olive,   premešamo in dodamo paradižnik,  ki ga pretlačimo. Kuhamo na majhnem ognju, občasno premešamo.

3. Kuhane  špagete  odcedimo  in   damo  v  paradižnikovo  omako,  dodamo  nekaj  žlic  vode,  v  kateri  so   se kuhale testenine. Premešamo in  kuhamo še kakšno minuto ali dve.  Posujemo s peteršiljem ali drobnjakom in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.