Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Slasten čokoladni kolač brez jajc in peke


A.K.
15. 10. 2022, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Enostaven, osvežujoč in čokoladen – ta cheesecake, ki se ga pripravi brez peke ...

čokoladni cheesecake.jpg

Za testo potrebujete:

- 200 g graham čokoladnih piškotov
- veliko žlico navadnega sladkorja
- 7 velikih žlic stopljenega masla

Za kremo potrebujete:

- 700 g kremastega sira po vaši izbiri


- 300 g sladkorja v prahu
- 60 g kisle smetane
- žlica ekstrakta vanilije
- 260 g temne čokolade, stopljene na pari in ohlajene na sobno temperaturo

Postopek:

Zdrobite piškote na male koščke in jih v skledi zmešajte z zrni sladkorja in stopljenim maslom. V model za peko stresite nastalo zmes in jo dobro potlačite, da se bo prilegala kalupu pekača. V drugi skledi z mikserjem zmiksajte kremni sir kakšno minuto ali dve, da dobite gladko teksturo. Nato dodajte sladkor v prahu, dobro premešajte, dodajte kislo smetano in vanilijev ekstrakt in še enkrat zmešajte zmes. Potem dodajte stopljeno čokolado in mešajte še naslednji dve minuti. Zmes nato prelijte na testo v pekač, jo enakomerno razporedite ter pokrijte pekač s folijo, zatem pa postavite v hladilnik za vsaj 4 ure, najbolje, da stoji kar čez noč.

Še nasvet:

Za lepše rezine, nož med rezanjem vsakokrat zmočite z vodo.

Dober tek!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.