Skutni krofi posuti s sladkorjem
Nekoliko drugačni, a vseeno okusni pustni krofi!

Sestavine za 24 krofov:
250 g mehke skute
3 jajca
3 žlice ruma
3 žlice polposnetega mleka
ščepec soli
250 g navadne moke
1 vrečka pecilnega praška
rastlinsko olje za cvrtje
100 g sladkorja v prahu
20 g vaniljevega sladkorja
Priprava:
1. Skuto zmešajte z jajci, rumom, mlekom in soljo. Dodajte moko, pecilni prašek in naredite mehko testo.
2. Olje segrejte v širši ponvi. Z žlico izdolbite koščke testa in jih z drugo žlico potisnite v razgreto olje. Krofe počasi cvrite do zlate barve. Odstranite jih z zajemalko s cedilom in pustite, da odvečna maščoba kaplja na kuhinjske papirnate brisače.
3. Ohlajene krofe posujte z mešanico sladkorja v prahu in vaniljevega sladkorja. Postrezite.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se