Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Skutni krofi posuti s sladkorjem


LizaMaja
8. 2. 2024, 14.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Nekoliko drugačni, a vseeno okusni pustni krofi!

Skutni krofi, posuti s sladkorjem.jpg
Shutterstock
Skutni krofi, posuti s sladkorjem

Sestavine za 24 krofov:

250 g mehke skute
3 jajca
3 žlice ruma
3 žlice polposnetega mleka
ščepec soli
250 g navadne moke
1 vrečka pecilnega praška
rastlinsko olje za cvrtje
100 g sladkorja v prahu
20 g vaniljevega sladkorja

Priprava:

1. Skuto zmešajte z jajci, rumom, mlekom in soljo. Dodajte moko, pecilni prašek in naredite mehko testo.

2. Olje segrejte v širši ponvi. Z žlico izdolbite koščke testa in jih z drugo žlico potisnite v razgreto olje. Krofe počasi cvrite do zlate barve. Odstranite jih z zajemalko s cedilom in pustite, da odvečna maščoba kaplja na kuhinjske papirnate brisače.

3. Ohlajene krofe posujte z mešanico sladkorja v prahu in vaniljevega sladkorja. Postrezite.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.