© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Ribji fileji s koprovo omako in krompirjevim pirejem


revija Maja
26. 12. 2016, 16.00
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 10:02
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Po vsej hrani, ki ste jo zaužili za praznike, vam priporočamo ribji file s krompirjevim pirejem.

Ribji file s koprovo omako in krompirjem.jpg
Profimedia

Sestavine za 4 osebe:

- 400 g lososovega fileja (brez kože)
- 400 g fileja škarpene
- 100 g prekajene slanine
- 1 na drobno sesekljana čebula
- 1 velika solatna kumara (s tanko lupino)
- 1 šopek svežega zelenja kopra
- 1 vrečka krompirjevega pireja
- sol in poper
- 1 žlička sladkorja
- 4 žlice jabolčnega kisa
- 4 žlice olja
- 325 ml mleka
- 200 ml čiste zelenjavne juhe
- 3 žlice škroba za zgoščevanje omak
- 4 žlice moke

Priprava:

1. Kumaro umijemo in narežemo, solimo in popramo, posujemo s sladkorjem, prelijemo s kisom in dvema žlicama olja. Koprc splaknemo, osušimo in nasekljamo.

2. V kozici zavremo 200 ml mleka in zelenjavno juho, primešamo škrob za zgoščevanje omak, kuhamo in mešamo 1 minuto. Solimo in popramo ter hranimo na toplem.

3. Slanino narežemo na trakce in v ponvi brez dodatka maščobe hrustljavo popečemo. Vmes dodamo čebulo, da postekleni in se zmehča. V manjši posodi zavremo 375 ml vode, dodamo pol žličke soli, prilijemo 125 ml mleka in vmešamo krompirjev pire. Nato pire potresemo s slanino in hranimo na toplem.

4. Vsak ribji file narežemo na štiri kose, solimo in popramo ter poprašimo z moko. V veliki ponvi segrejemo dve žlici olja, dodamo kose ribe in jih po vsaki strani pečemo 5 minut. Nazadnje kose pečene ribe razdelimo na krožnike, dodamo krompirjev pire, ribo prelijemo z omako, ki smo ji primešali nasekljan koprc, in dodamo marinirano kumaro.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.