Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept za pripravo slastnega piščanca z rdečim zeljem


Revija Liza Maja
11. 11. 2022, 14.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ni treba, da je gos ali račka. Če vam je ljuba klasika, lahko tudi za martinovo pripravite slasten obrok iz piščančjih stegen in rdečega zelja. Posebnost recepta je temno pivo. Preverite ...

piščanec z rdečim zelje.jpg
Profimedia
piščanec z rdečim zelje.jpg

Sestavine za 4 osebe:   

  • 4 piščančja stegna (po približno 180 g)   
  • 400-500 ml temnega piva   
  • 500 g rdečega zelja   
  • sol   
  • kumina   
  • sladkor   
  • 3 čebule   
  • kis   
  • olje 
    rdeče zelje
    Dreasmtime
    rdeče zelje

Postopek priprave

1. Pečico  segrejte  na  190  °C.  Meso  natrite  s  soljo,  potresite  s   kumino in ga denite v lahno naoljen pekač. Prilijte malce vode in   pekač pokrijte. Pecite 30 minut, nato odstranite pekač in prilijte   temno pivo.

2. Oprano in očiščeno zelje zrežite na tanke trakove. Začinite jih  s soljo in sladkorjem, potresite s kumino in dodajte še sesekljano   čebulo  in  malce  vode.  Zelje  dušite  do  mehkega.  Na  koncu  ga   začinite  s  soljo  in  kisom.  Piščančja  stegna  postrezite  z  rdečim    zeljem in krompirjevimi cmoki ali pa mlinci.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.