Recept za pripravo slastnega piščanca z rdečim zeljem
Ni treba, da je gos ali račka. Če vam je ljuba klasika, lahko tudi za martinovo pripravite slasten obrok iz piščančjih stegen in rdečega zelja. Posebnost recepta je temno pivo. Preverite ...

Sestavine za 4 osebe:
- 4 piščančja stegna (po približno 180 g)
- 400-500 ml temnega piva
- 500 g rdečega zelja
- sol
- kumina
- sladkor
- 3 čebule
- kis
- olje
Dreasmtime
rdeče zelje
Postopek priprave
1. Pečico segrejte na 190 °C. Meso natrite s soljo, potresite s kumino in ga denite v lahno naoljen pekač. Prilijte malce vode in pekač pokrijte. Pecite 30 minut, nato odstranite pekač in prilijte temno pivo.
2. Oprano in očiščeno zelje zrežite na tanke trakove. Začinite jih s soljo in sladkorjem, potresite s kumino in dodajte še sesekljano čebulo in malce vode. Zelje dušite do mehkega. Na koncu ga začinite s soljo in kisom. Piščančja stegna postrezite z rdečim zeljem in krompirjevimi cmoki ali pa mlinci.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se