Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Domiselna torta iz malin in palačink


Revija Liza Maja
28. 10. 2021, 13.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Imate radi palačinke in hkrati sodite med jubitelje sladko kislih malin? Potem si pa le shranite recept za to domiselno torto, s katero boste razveselili tako sebe, kot svoje domače ...

palačine, torta
Revija Liza Maja
Torta iz palačink

Za palačinke:    

  • 500 ml mleka   
  • 3 jajca   
  • ščepec soli   
  • 300 g navadne moke   
  • olje za ponev

Za kremo:   

  • 300 ml mleka   
  • 100 g sladkorja   
  • 1 zavitek malinovega pudinga v prahu   
  • 100 g zamrznjenih malin   
  • 200 g masla

Za smetano:    

  • 150 ml smetane za  stepanje   
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja   
  • užitne rože za okras

Postopek priprave

palačine, torta
Revija Liza Maja
Zavihajmo rokave!

1. Mleko, jajca, ščepec soli in moko stepemo  v gladko testo in pustimo počivati v hladilniku  približno 30 minut.  

2. Nato spečemo palačinke enake velikosti.

3. Skuhamo gosto kremo iz mleka, sladkorja  in pudinga v prahu. Dodamo zamrznjene maline in pustimo, da se krema ohladi.

4. Nato v kremo dodamo sesekljano maslo in  vse skupaj stepemo v gladko kremo. Neprestano mešamo.

5. Palačinko položimo na krožnik, namažemo  del kreme, na vrh damo drugo palačinko, spet   namažemo del kreme in postopek ponavljamo,   dokler ne porabimo vseh palačink in kreme.

6. smetano stepemo z vaniljevim sladkorjem.  Površino in robove torte namažemo s stepeno  smetano. Na koncu okrasimo s cvetjem.

Dober tek!

cloud

Trenutno

9 °C

Oblačno

sobota, 10. 5

Delno oblačno

7 / 18 °C cloud-sun

nedelja, 11. 5

Delno oblačno

6 / 20 °C cloud-sun

ponedeljek, 12. 5

Oblačno

9 / 19 °C cloud

7-dnevni obeti


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.