Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Torta pina colada


Z.F.
2. 6. 2024, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Sočna in osvežilna sladica brez pečenja ...

pina colada.jpg
Dreamstime
pina colada

Sestavine za podlago: 150 g piškotov, 40 g kokosove moke, 80 g masla

Sestavine za nadev: 500 g ananasa v kompotu, 200 g sladkorja, 30 ml likerja malibu, 650 g sirnega namaza, 30 g moke, 4 jajca, 120 ml kokosovega mleka, 1 vaniljev sladkor

Priprava: V kozici raztopimo maslo in vanj vsujemo piškote ter kokosovo moko. Dobro pregnetemo in maso razporedimo po dnu tortnega modela s premerom 26 centimetrov. Postavimo v hladilnik. Medtem ananas narežemo na kocke, dolijemo nekaj sirupa iz kompota, dodamo malibu in segrevamo do vretja. Vremo deset minut, nato odcedimo. Z električnim mešalnikom zmešamo sirni namaz, sladkor, vaniljev sladkor in moko ter počasi dodajamo jajca. Na koncu dolijemo še kokosovo mleko in sok, v katerem smo kuhali ananas. Mešanico zlijemo v tortni model in posujemo z ananasom. Štirideset minut pečemo pri 180 stopinjah, nato ohladimo in vsaj za dve uri shranimo v hladilnik.

##IMAGE-919771##


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.