Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Pica zvezda idealna za večerna druženja


Lara Jelen / revija Jana
23. 11. 2024, 15.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Pica zvezda je idealna za skupinsko trganje in namakanje. Odlikujejo jo nesramno puhasto testo, priročna oblika in preprosta priprava. Nič čudnega, da jo po okušanju vsi kujejo v zvezde!

recept
Midva kuhava
Pica zvezda

Kaj potrebujemo?

Sestavine

520 g moke
2 jajci
2 dcl mleka
50 g stopljenega masla
1 vrečka suhega kvasa
2 žlici sladkorja
1,5 žličke soli

Za zagorelo polt zvezde:
1 jajce
2 žlici mleka

Nadev:


3 žlice paradižnikove omake za pico
4 rezine kuhanega pršuta
150 g naribanega sira (npr. mocarele)

Priprava

1.  Najprej pripravimo testo. V posodo stresemo 520 g moke, vrečko suhega kvasa, 2 žlici sladkorja in 1,5 žličke soli. Vse skupaj dobro premešamo, nato v sredino izkopljemo jamico. V jamico ubijemo obe jajci ter dodamo 2 dcl mleka in 50 g stopljenega masla. Sestavine premešamo, nato pa pregnetemo v testo.

2.  Posodo tesno pokrijemo in pustimo na toplem, da testo vzhaja 1 uro oziroma da se po prostornini podvoji. 

  3. Pečico segrejemo na 180 °C.

  4. Testo razpolovimo, vsako polovico pa raztegnemo in razvaljamo v krog.

  5. Prvi krog premažemo s tremi žlicami omake za pico, po njej pa razporedimo kuhan pršut in nariban sir. Na vrh poveznemo drugi krog iz testa.

  6. Na sredino kroga postavimo na glavo obrnjen kozarec. S konico noža potegnemo ravne reze od kozarca do roba kroga – prerezati moramo oba kroga testa.

  7. Najprej krog razdelimo na četrtine, potem vsako četrtino razpolovimo, da dobimo krog, razdeljen na osmine.

  8. Po dva kraka skupaj zavihamo drugega proti drugemu (vsak krak zavrtimo okoli njegove osi).

  9. Zvezdo premažemo z mešanico razžvrkljanega jajca in dveh žlic mleka. Tako premazano pustimo 15 minut, da vzhaja.

  10. Pečemo jo 20–30 minut pri 180 °C.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.