Recept: Okusni zelenjavni žepki
Ideja za kosilo ali prigrizek ...

Kaj potrebujemo?
Sestavine:
Testo:
- 500 g moke
- 1/2 skodelice olivnega olja
- 1 žlička soli
- 2/3 skodelice vode
- 2-3 žlice domačega žganja
Nadev:
- 500 g špinače
- divja zelišča: kislica, koromač, divji peteršilj ...
- 1/2 šopka mete
- 4 mlade čebule
- 300 g skute ali fete
- 2 jajci in 1 rumenjak
- 2 žlici olivnega olja
- sol, poper
Priprava:
1. Za testo zmešamo moko in sol, dodamo olivno olje in žganje ter s prsti pregnetemo. Dodamo toliko vode, da dobimo malo bolj čvrsto testo, ki se ne lepi na prste. Pokrijemo ga z vlažno krpo in pustimo počivati 1 uro.
2. Za nadev špinačo in zelišča operemo in na drobno narežemo. Dobro posolimo in pregnetemo, da listi izločijo odvečno tekočino. Špinačo in zelišča zmešamo z narezano čebulo, nadrobljeno skuto ali feto in preostalimi sestavinami.
3. Testo razvaljamo na 0,5 cm debelo in izrežemo kroge premera 10 cm. Na vsakega položimo polno žlico nadeva in ga prepognemo, da nastane polmesec. Robove stisnemo s prsti ali vilicami, da žepke dobro zapremo.
4. Zelenjavne žepke lahko ocvremo v vročem olju ali jih položimo v naoljen pekač in pečemo pri 180 °C približno 45 minut.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se