Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Mousse iz ribeza


Revija Liza Maja
18. 7. 2023, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Naj vas ne zmede neobičajna sestavina. Končni rezultat je izjemen!

Mousse iz ribeza.jpg
Profimedia
Mousse iz ribeza.jpg

Kaj potrebujemo?

  • 600 g rdečega ribeza
  • 140 g sladkorja
  • 80 g zdroba
  • sok 1/2 limone
    košarica ribeza.jpg
    Dreamstime
    košarica ribeza.jpg

Postopek priprave

  1. Rdeči ribez operemo, damo v 250 ml vode, dodamo sladkor, na kratko pokuhamo (približno 4-5 minut) in pretisnemo skozi cedilo.
  2. Tekočino damo v merilno skodelico in dolijemo do 750 ml vode. Dodamo zdrob in med stalnim mešanjem kuhamo, da se zgosti.
  3. Pustimo, da se kaša ohladi, in jo občasno premešamo.
  4. V hladno kašo dodamo limo-nin sok in nato stepemo.
  5. Mousse damo v skodelice in okrasimo z ribezovimi resicami.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.