Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Recept: Millefeuille z malinami


Revija Liza Maja
12. 2. 2022, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Če želite pripravite malce posebno, butično sladico, ki vas bo razvajala s sladko kislo svežino, potem je tale recept kot nalašč za vas.

profimedia-0460650305.jpg
profimedia LIZA MAJA
Millefeuille z malinami

Sestavine:

Za testo:

  • 50 g praženih mandljev
  • 200 g navadne moke
  • 70 g sladkorja v prahu
  • 2 rumenjaka
  • 150 g masla
  • lupina 1/2 limone

Za nadev:

  • 250 g sira mascarpone
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 vrečka vaniljevega sladkorja
  • sok 1/2 limone
  • 200 ml smetane za stepanje
  • 300 g malin
  • sladkor v prahu
    maline
    Dreamstime
    Potrebovali boste 300 g malin.

Postopek priprave po korakih

1. Mandlje zmeljemo. Moko in sladkor v prahu presejemo neposredno na delovno površino in dodamo zmlete mandlje. Na sredino damo rumenjaka, dodamo narezano maslo in naribano limonino lupino.

2. Testo najprej obdelamo z vilicami, nato z rokami. končano testo naj eno uro počiva v hladilniku. Nato ga razvaljamo na tanko ploščo in narežemo na pravokotnike velikosti 4 x 10 cm. Testo prestavimo na pekač. Približno 10 minut pečemo v pečici, ogreti na 180 °C.

3. Mascarpone zmešamo s sladkorjem, vaniljevim sladkorjem in limoninim sokom. Smetano stepemo in vmešamo v mascarpone. Kremo damo v slaščičarsko vrečko in jo prenesemo na pečeni pravokotnik.

4. Dodamo maline in pokrijemo z drugim pravokotnikom. Namažemo s kremo, dodamo maline in pokrijemo s tretjim pečenim pravokotnikom. Nadaljujemo, da porabimo vse pečene pravokotnike. Posujemo s sladkorjem in okrasimo z malinami in rdečim ribezom.

Millefeuille z malinami
Profimedia
Millefeuille z malinami

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.