Recept: Millefeuille z malinami
Če želite pripravite malce posebno, butično sladico, ki vas bo razvajala s sladko kislo svežino, potem je tale recept kot nalašč za vas.

Sestavine:
Za testo:
- 50 g praženih mandljev
- 200 g navadne moke
- 70 g sladkorja v prahu
- 2 rumenjaka
- 150 g masla
- lupina 1/2 limone
Za nadev:
- 250 g sira mascarpone
- 100 g sladkorja v prahu
- 1 vrečka vaniljevega sladkorja
- sok 1/2 limone
- 200 ml smetane za stepanje
- 300 g malin
- sladkor v prahu
Dreamstime
Potrebovali boste 300 g malin.
Postopek priprave po korakih
1. Mandlje zmeljemo. Moko in sladkor v prahu presejemo neposredno na delovno površino in dodamo zmlete mandlje. Na sredino damo rumenjaka, dodamo narezano maslo in naribano limonino lupino.
2. Testo najprej obdelamo z vilicami, nato z rokami. končano testo naj eno uro počiva v hladilniku. Nato ga razvaljamo na tanko ploščo in narežemo na pravokotnike velikosti 4 x 10 cm. Testo prestavimo na pekač. Približno 10 minut pečemo v pečici, ogreti na 180 °C.
3. Mascarpone zmešamo s sladkorjem, vaniljevim sladkorjem in limoninim sokom. Smetano stepemo in vmešamo v mascarpone. Kremo damo v slaščičarsko vrečko in jo prenesemo na pečeni pravokotnik.
4. Dodamo maline in pokrijemo z drugim pravokotnikom. Namažemo s kremo, dodamo maline in pokrijemo s tretjim pečenim pravokotnikom. Nadaljujemo, da porabimo vse pečene pravokotnike. Posujemo s sladkorjem in okrasimo z malinami in rdečim ribezom.

Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se