Recept: Dišeča jabočna pita z mandlji
V.M. / C.R.
19. 10. 2024, 13.00
Ste za jabolčno pito? Mmmmmm, nam se že cedijo sline! Za vas imamo preprost recept za pripravo hrustljave sladice. Naj zadiši v kuhinji!

Thinkstock Photos
KAJ POTREBUJEMO?
Sestavine za testo:
- 120 gramov bele moke,
- 20 gramov sladkorja,
- 50 gramov masla,
- 1 rumenjak,
- ščep soli,
- 1 žlico vode.
Sestavine za nadev:
- 4 jabolka,
- 2 žlici sladkorja,
- cimet,
- 30 gramov mandljev,
- kislo smetano.

dreamstime
Navodila za pripravo
- V posodi moko, maslo, sol, sladkor, rumenjak in žlico vode dobro premešamo in pregnetemo.
- Testo oblikujemo v kepo in postavimo na hladno za dvajset minut.
- Jabolka olupimo, naribamo ter jim dodamo pol žličke cimeta, sladkor, kislo smetano in mandlje.
- Ohlajeno testo razvaljamo in z njim obložimo z maslom namaščen model za pite.
- Testo na več mestih preluknjamo z vilicami. Jabolčno maso nanesemo na testo in pečemo trideset minut na 180 stopinjah Celzija.
Pa dober tek!
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Prijava
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se