Recept: Čokoladne tortice z mandlji
Še ena ideja za sladko praznično peko ...

Sestavne za 30 tortic:
Za testo:
- 250 g navadne moke
- 100 g sladkorja v prahu
- 20 g kakava
- 1 jajce
- 250 g masla
Za nadev:
- 200 g masla
- 1 vaniljev sladkor
- 100 g sladkorja v prahu
- 30 ml ruma
- 30 g mletih lešnikov
Za zaključek:
- 60 g mletih lešnikov
- 100 g čokoladne glazure
- 60 g celih praženih mandljev
Revija Liza Maja
Čokoladne tortice z mandlji
Postopek priprave
1. Moko presejemo s sladkorjem in kakavom. Dodamo jajce in sesekljano maslo. Vse obdelamo v gladko testo, ki ga pustimo v hladilniku približno 30 minut.
2. Nato testo razvaljamo na 3 mm debelo in izrežemo kroge s premerom približno 4 cm. Razporedimo jih na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo v pečici pri 200 °C približno 12 minut. Po peki pustimo, da se ohladijo.
3. Zmehčano maslo z vaniljevim sladkorjem in sladkorjem v prahu stepemo v peno. Nato doda- mo rum in drobno naribane lešnike.
4. Slaščičarsko vrečko z gladko cevko napolnimo z nadevom in z njim zlepimo kolesa (vedno tri eno na drugo). Stranice povaljamo v oreščke in površino namočimo v stopljeno čokolado. Na površino utrjene glazure razpršimo malo nadeva in okrasimo z mandlji.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se