Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Chana masala s špinačo


Tina Lucu / revija Liza Maja
16. 12. 2023, 15.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ste za eksotično Indijsko jed? Dajmo no, ne bodimo tako tradicionalni! Če imate radi čičeriko, le preverite, kako nastane ta zanimiva kulinarična čarovnija.

naslovnica
profimedia LIZA MAJA
špinačna indisjak jed

Sestavine za 4 porcije:

  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 3-4 cm svežega ingverja
  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 žlička garam masale
  • 1 žlička zdrobljene kumine
  • 1 žlička mletega koriandra
  • 1 žlička mlete kurkume
  • 1 žlička mlete pekoče paprike
  • 3 klinčki
  • sol
  • 300 g krompirja
  • 2 pločevinki čičerke
  • 1 pločevinka sesekljanega paradižnika
  • 100 g špinačnih listov
  • vejice svežega koriandra
  • 1-2 čilija

Priprava:
1. Čebulo olupite in drobno sesekljajte. Česen in ingver očistite in na drobno naribajte. V veliki ponvi segrejte olje in na njem približno 3 minute pražite čebulo. Nato dodajte česen in ingver ter ju na kratko prepražite. Dodajte vse suhe začimbe in dobro premešajte.
2. Olupite krompir, ga narežite na kocke in skupaj z odcejeno čičerko, paradižnikom in 100-200 ml vode dodajte v ponev. Na nizki temperaturi kuhajte približno 20 minut.
3. Na koncu vmešajte špinačo ter jo začinite s soljo in sesekljanim koriandrom. Za izboljšanje okusa lahko dodate svež čili. Postrezite npr. z indijskim kruhom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.