Recept: Chana masala s špinačo
Ste za eksotično Indijsko jed? Dajmo no, ne bodimo tako tradicionalni! Če imate radi čičeriko, le preverite, kako nastane ta zanimiva kulinarična čarovnija.

Sestavine za 4 porcije:
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 3-4 cm svežega ingverja
- 1 žlica olivnega olja
- 1 žlička garam masale
- 1 žlička zdrobljene kumine
- 1 žlička mletega koriandra
- 1 žlička mlete kurkume
- 1 žlička mlete pekoče paprike
- 3 klinčki
- sol
- 300 g krompirja
- 2 pločevinki čičerke
- 1 pločevinka sesekljanega paradižnika
- 100 g špinačnih listov
- vejice svežega koriandra
- 1-2 čilija
Priprava:
1. Čebulo olupite in drobno sesekljajte. Česen in ingver očistite in na drobno naribajte. V veliki ponvi segrejte olje in na njem približno 3 minute pražite čebulo. Nato dodajte česen in ingver ter ju na kratko prepražite. Dodajte vse suhe začimbe in dobro premešajte.
2. Olupite krompir, ga narežite na kocke in skupaj z odcejeno čičerko, paradižnikom in 100-200 ml vode dodajte v ponev. Na nizki temperaturi kuhajte približno 20 minut.
3. Na koncu vmešajte špinačo ter jo začinite s soljo in sesekljanim koriandrom. Za izboljšanje okusa lahko dodate svež čili. Postrezite npr. z indijskim kruhom.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se