Recept: Bučna marmelada
Ste že kdaj pripravljali in vsaj poskusili marmelado iz maslene buče? Kakšna se vam zdi? Če vas mika, imamo za vas krasen recept ...

Kaj potrebujemo?
Sestavine za 10 kozarcev s prostornino 250 ml:
- 1200 g prečiščene buče (hokaido ali maslena buča)
- ščepec soli
- 400 g sladkorja
- sok 1 limone
- sok 1 manjše pomaranče
- približno 5 večjih kosov celega cimeta
profimedia
Bučna marmelada.jpg
Postopek priprave:
1. Bučo operemo in izdolbemo semena, če imamo masleno bučo, jo najprej olupimo. Bučo narežemo na majhne koščke in jih damo v lonec.
2. Prelijemo s približno litrom vode, dodamo ščepec soli, cel cimet in kuhamo približno 20 minut. Nato odstranimo cimet in vse gladko premešamo.
3. Dodamo sladkor, limonin in pomarančni sok ter kuhamo še nekaj minut.
4. Vročo bučno marmelado damo v čiste kozarce, jih zapremo in obrnemo na glavo. Pustimo, da se ohladijo. Marmelado hranimo v hladnem in temnem prostoru.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se