Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Bučna marmelada


Revija Liza Maja
2. 11. 2024, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ste že kdaj pripravljali in vsaj poskusili marmelado iz maslene buče? Kakšna se vam zdi? Če vas mika, imamo za vas krasen recept ...

bučna marmelada.jpg
Dreamstime
bučna marmelada.jpg

Kaj potrebujemo?

Sestavine za 10 kozarcev s prostornino 250 ml:   

  • 1200 g prečiščene buče (hokaido ali maslena buča)   
  • ščepec soli   
  • 400 g sladkorja   
  • sok 1 limone   
  • sok 1 manjše pomaranče   
  • približno 5 večjih kosov celega cimeta 
    Bučna marmelada.jpg
    profimedia
    Bučna marmelada.jpg

Postopek priprave:

  1. Bučo operemo in izdolbemo semena, če imamo masleno bučo, jo najprej olupimo. Bučo narežemo na majhne koščke in jih damo v lonec.

2. Prelijemo s približno litrom vode, dodamo ščepec soli, cel cimet in kuhamo približno 20 minut. Nato odstranimo cimet in vse gladko premešamo.

3. Dodamo sladkor, limonin in pomarančni sok ter kuhamo še nekaj minut.

4. Vročo  bučno  marmelado  damo  v  čiste  kozarce,  jih  zapremo  in  obrnemo na glavo. Pustimo, da se ohladijo. Marmelado hranimo v hladnem in temnem prostoru.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.